Kokkamine

Punasesõstra-beseekook

Mõnusalt õhuline ning maitsev kook. Järgmine kord jätan ikka mustad sõstrad välja, teistele küll maitses aga ma ise ei ole eriline mustasõstra sõber ning punane sõstar sobib kooki nagu valatult.

Põhi:

  • 150g võid
  • 280g jahu
  • 2spl vanillisuhkrut
  • 4 munakollast

Kate:

  • 250g punaseid sõstraid (lisasin ka veidi musti sõstraid)
  • 200g suhkrut
  • 7 munavalget

Segada kokku pehme või, jahu, vanillisuhkur ja munakollased, sõtkuda kuni tekib korralik taignapall. Suruda taigen pirukavormi. Servad ääristada fooliumiga (et ääred ei kõrbeks ära) ja torgata kahvliga põhja augud. Küpsetada põhja 190 kraadi juures u. 10 minutit, kuni taigna pind hakkab pruunistuma. Võtta vorm ahjust ning eemaldada foolium. Alandada ahju temperatuur 150 kraadini.

Vahustada munavalged ning lisada ettevaatlikult suhkur. Vahustada kuni tekib tugev vaht, lisada hulka ettevaatlikult segades sõstrad ja kallata segu koogipõhjale. Küpsetada 150 kraadi juures u. 30 minutit, besee pind peaks jääma kuldne. Kui kook valmis lasta koogil lahtise uksega ahjus jahtuda, nii ei vaju besee kokku.

Retsept: Anni Arro, konkreetne retsept veidi kohandatud.

Advertisements

2. aug. 2010 - Posted by | Koogid, Sõstrad

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: