Kokkamine

Marmorjas juustukook

Põhi:

  • 180g pruune küpsiseid (nt selga)
  • 100g võid

Kate:

  • 600g  toorjuustu
  • 2dl hapukoort
  • 2dl kohupiimakreemi (maitsestamata)
  • 2dl suhkrut
  • 2spl jahu
  • 2 muna
  • 2tl vanillisuhkrut
  • 60g šokolaadi

Purustada küpsised ning segada sulatatud võiga. Suruda küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale (nt 24cm).

Vahustada omavahel toasoe toorjuust ja suhkur, lisada hapukoor, kohupiimakreem, jahu ja vanillisuhkur. Vahustamist jätkates lisada ükshaaval hulka munad. Šokolaad sulatada vesivannil või mikrolaineahjus. 4dl toorjuustu-hapukooremassi tõsta teise kaussi ning segada sulatatud šokolaadiga. Pool heledast segust kallata koogipõhjale siis tume segu ning ülejäänud hele segu. Segada kergelt lusikavarrega läbi, et massid seguneksid omavahel. Asetada kook 160 kraadisesse ahju, kuhu on pandud ka mõned veeanumad, et ahju tekitada niiskust. Küpsetada kooki ahjus 1 tund ja 15 minutit. Lasta koogil aeglaselt ahjus jahtuda. Jätta üleööks külmkappi. Serveerimisel võib riivida peale šokolaadi.

Konkreetse koogi katsin ma martsipanikattega.

2. Aug 2010 - Posted by | Koogid, Toorjuust, Šokolaad

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: