Kokkamine

Pelmeenid

Sai jälle külmkapp pelmeene täis tehtud, nüüd tükiks ajaks jälle rahu. Taigna tegin seekord ilma keefirita (eelmisest pelmeenitegemisest võib lugeda siit), täidises kasutasin rohkem seekord veisehakkliha ning panin rohkem vett. Pelmeenid tulid maitsvad, mulle meeldib isegi see retsept rohkem kui eelmine.

Retsept on päris nami-namist.

Taigen:

  • 2 muna
  • 900g nisujahu
  • 3,3dl vett
  • soola

Täidis:

  • 450g veisehakkliha
  • 300g seahakkliha
  • 1 suur sibul
  • 1dl vett
  • soola
  • pipart

Taigna jaoks segada ained omavahel ja sõtkuda sitkeks massiks. Lasta taignal seista umbes pool tundi, kuni see muutub elastsemaks.

Täidise jaoks segada kokku hakklihad, väikesteks tükkideks hakitud sibul, vesi, sool ja pipar.

Rullida taigen õhukeseks ning vormida pelmeenid. Mina kasutasin pelmeenivormi, võib teha ka käsitsi.

Sain 222 pelmeeni. Taigent jäi veidi üle, hakkliha oleks võinud veidi rohkem olla, nii umbes 30 pelmeeni jagu.

Advertisements

6. juuli 2010 - Posted by | Hakkliha

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: