Kokkamine

Pelmeenid

Sai jälle külmkapp pelmeene täis tehtud, nüüd tükiks ajaks jälle rahu. Taigna tegin seekord ilma keefirita (eelmisest pelmeenitegemisest võib lugeda siit), täidises kasutasin rohkem seekord veisehakkliha ning panin rohkem vett. Pelmeenid tulid maitsvad, mulle meeldib isegi see retsept rohkem kui eelmine.

Retsept on päris nami-namist.

Taigen:

  • 2 muna
  • 900g nisujahu
  • 3,3dl vett
  • soola

Täidis:

  • 450g veisehakkliha
  • 300g seahakkliha
  • 1 suur sibul
  • 1dl vett
  • soola
  • pipart

Taigna jaoks segada ained omavahel ja sõtkuda sitkeks massiks. Lasta taignal seista umbes pool tundi, kuni see muutub elastsemaks.

Täidise jaoks segada kokku hakklihad, väikesteks tükkideks hakitud sibul, vesi, sool ja pipar.

Rullida taigen õhukeseks ning vormida pelmeenid. Mina kasutasin pelmeenivormi, võib teha ka käsitsi.

Sain 222 pelmeeni. Taigent jäi veidi üle, hakkliha oleks võinud veidi rohkem olla, nii umbes 30 pelmeeni jagu.

6. Jul 2010 - Posted by | Hakkliha

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: