Kokkamine

Lahtine hakkliha-spinatipirukas

Väga maitsev ning toitev lahtine pirukas.

Põhi:

  • 85g margariini
  • 2dl keedetud kartulit
  • 3dl nisujahu

Täidis:

  • 400g hakkliha
  • 300g värsket spinatit
  • 0,5 porrut
  • 3 tomatit
  • 1,5dl piima
  • 3dl hapukoort
  • 2 muna
  • 1tl soola
  • pipart
  • 4dl riivitud juustu

Sulatada margariin ning lasta jahtuda, segada keedetud ja purustatud kartulite ja jahuga. Määrida 28cm läbimõõduga pirukavorm võiga ning katta kartulitaignaga pirukavormi põhi ja ääred. Küpsetada põhja 200 kraadi juures 15 minutit.

Spinat kuumutada vähese soolaga maitsestatud vees keemiseni ning kurnata. Praadida pannil hakkliha ning porru, lõpus lisada spinat ning lasta vedelikul aurustuda, maitsestada soola ja pipraga.

Laotada küpsenud põhjale veidi riivjuustu ning katta hakkliha-spinatitäidisega, peale laduda tomativiilud. Segada kokku hapukoor, piim, munad ning maitseained ning kallata pirukale, peale puistata ülejäänud juust. Küpsetada 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

1. Jul 2010 - Posted by | Hakkliha, Juust, Kartul, Pitsad/soolased küpsetised, Spinat

1 kommentaar »

  1. Tundub maitsev pirukas, meil just hunnik spinatit ootab tegemist. Kui palju see 2 dl kartulit grammides umbes olla võiks või mitu keskmist kartulit see on?

    kommentaar kirjutas Liina | 27. May 2015 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: