Kokkamine

Toorjuustukook maasikakattega

Esimene küpsetamine selleaastastest esimestest maasikatest. Ma võiks süüa maasikaid ja arbuusi vist lõpmatuseni, suvi on ikka nii mõnus. Kindlasti ei jää see viimaseks maasika toiduks sellel suvel. Nami-namis hakkas ka väga teemakohane ning tore kooskokkamine, teemal Suvine maasikatort.

Kook sai parajalt magus ja samas hapukas, väga maitsev kooslus. Põhi ei tulnud küll päris selline nagu lootsin kuna abikaasa tõi veidi teistsugused kaeraküpsised poest kui ma ette kujutasin.

Põhi

  • 200g kaeraküpsised
  • noaotsatäis soola
  • 80g võid
  • suhkur (kui ei ole väga magusaid kaeraküpsised)

Küpsised purustada, segada soola ning sulatatud võiga (kui kasutada vähemagusaid küpsiseid lisada ka veidi suhkrut). Katta 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suruda küpsisepuru koogvormi põhjale ja veidi äärtele. Küpsetada koogipõhja 180 kraadi juures 10 minutit.

Täidis:

  • 500g toorjuustu
  • 1dl suhkrut
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 2 suurt muna
  • 1,5dl hapukoort

Toasoe toorjuust asetada kaussi ning mikserdada kreemjaks, lisada suhkru ning mikseradada veel 4 minutit, kuni juust muutuv läikivaks. Lisada vahustamist jätkates vanillisuhkur ning ükshaaval munad. Lõpetada vahustamine ning viimasena lisada segades hapukoor. Kallata täidis küpsetatud koogipõhjale. Alandada ahju temperatuur 160 kraadini, asetada ahju vett, et tekitada niiskust ning sinna juurde asetada kook. Küpsetada kooki 160 kraadises ahjus 80 minutit. Lasta koogil ahjus jahtuda ning seejärel asetada vähemalt 4 tunniks külmikusse.

Maasikakate:

  • 400g maasikaid
  • 1spl maisitärklist
  • 0,5dl suhkrut
  • poole sidruni mahl

Maasikad pesta ja puhastada, suured maasikad lõigata pooleks või neljaks. Asetada kõik ained kastrulisse ning kuumutada tasasel tulel paksenemiseni. Jahutada ning kallata koogile, lasta külmkapis veel mõni tund enne serveerimist seista.

17. Jun 2010 - Posted by | Koogid, Maasikad, Toorjuust

1 kommentaar »

  1. See on nii kaunilt maasikane!

    kommentaar kirjutas Pille | 18. Jun 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: