Kokkamine

Rabarbrijäätis

Minu blogis on nüüd uus rubriik, milleks on Jäätised🙂. Ma sain omale jäätisemasina ning katsetamine võib alata. Esimeseks jäätiseks osutus see sama rabarbrijäätis.

Jäätis tuli mõnusalt rabarbrine ning pruun suhkur annab head maitset juurde, ühesõnaga väga hea jäätis🙂.

  • 165ml piima
  • 80ml suhkrut
  • veidi soola
  • 230ml rõõska koort 35%
  • 40ml pruuni suhkrut
  • 0,5tl kaneeli
  • 3 munakollast
  • vanilliekstrakti
  • 170g rabarbrit
  • 50g suhkrut
  • 75ml vett

Kuumutada piim, suhkur ja sool potis. Segada kausis kokku rõõsk koor, pruun suhkur ja kaneel, segada korralikult läbi.

Munakollased asetada väiksemasse kaussi, kui piimasegu on soe, lisada see munakollaste hulka, samal ajal segades, kallata segu potti tagasi ja kuumutada tasasel tulel, kuni segu pakseneb. Lasta maha jahtuda.

Kui segu on maha jahtunud, lisada hulka rõõsk koor koos suhkru ja kaneeliga.

Rabarbrid puhastada ning panna suhkruga maitsestatud veega keema. Keeta u. 5min. Jahutada maha.

Asetada muna-kooresegu jäätisemasinasse, lasta jäätisemasinal töödata, kuni segu pakseneb ning veidi enne lõppu lisada rabarbrimass.

Järelejäänud munavalgetest tegin rabarbrikooki.

11. May 2010 - Posted by | Jäätised, Rabarber

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: