Kokkamine

Rabarbrijäätis

Minu blogis on nüüd uus rubriik, milleks on Jäätised :). Ma sain omale jäätisemasina ning katsetamine võib alata. Esimeseks jäätiseks osutus see sama rabarbrijäätis.

Jäätis tuli mõnusalt rabarbrine ning pruun suhkur annab head maitset juurde, ühesõnaga väga hea jäätis :).

  • 165ml piima
  • 80ml suhkrut
  • veidi soola
  • 230ml rõõska koort 35%
  • 40ml pruuni suhkrut
  • 0,5tl kaneeli
  • 3 munakollast
  • vanilliekstrakti
  • 170g rabarbrit
  • 50g suhkrut
  • 75ml vett

Kuumutada piim, suhkur ja sool potis. Segada kausis kokku rõõsk koor, pruun suhkur ja kaneel, segada korralikult läbi.

Munakollased asetada väiksemasse kaussi, kui piimasegu on soe, lisada see munakollaste hulka, samal ajal segades, kallata segu potti tagasi ja kuumutada tasasel tulel, kuni segu pakseneb. Lasta maha jahtuda.

Kui segu on maha jahtunud, lisada hulka rõõsk koor koos suhkru ja kaneeliga.

Rabarbrid puhastada ning panna suhkruga maitsestatud veega keema. Keeta u. 5min. Jahutada maha.

Asetada muna-kooresegu jäätisemasinasse, lasta jäätisemasinal töödata, kuni segu pakseneb ning veidi enne lõppu lisada rabarbrimass.

Järelejäänud munavalgetest tegin rabarbrikooki.

Advertisements

11. mai 2010 - Posted by | Jäätised, Rabarber

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: