Kokkamine

Lihtne rabarbrikook

Väga lihtne ning maitsev kook.

Sellest kogusest saab väiksema plaaditäie kooki.

Taigen:

  • 200g võid
  • 5dl nisujahu
  • 1dl suhkrut
  • veidi soola

Rabarbritäidis:

  • 450g rabarbreid
  • 0,5dl suhkrut
  • 1spl kaneeli

Munavalgekate

  • 2 munavalget
  • 1,5dl suhkrut

Vahustada või suhkruga ning lisada jahu, vormida taignapall ning asetada see külmkappi. Puhastada rabarbrid ja lõigata ratasteks, segada suhkruga. Rullida taigen ahjuplaadile, puistata üle rabarbriga ning küpsetada 200 kraadi juures 25 minutit. Samal ajala vahustada munavalged suhkruga tugevaks vahuks ning 25 minuti täitumisel katta sellega kook ning küpsetada veel umbes 10 minutit, kuni kook on kuldpruun.

Munavalge ja kollase eraldamisel läks mul veidi munakollast valgesse ja vaht ei tulnud piisavalt tugev. Muidu peaks pealmine kiht olema veidi paksem.

11. May 2010 - Posted by | Koogid, Rabarber

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: