Kokkamine

Lihtne rabarbrikook

Väga lihtne ning maitsev kook.

Sellest kogusest saab väiksema plaaditäie kooki.

Taigen:

  • 200g võid
  • 5dl nisujahu
  • 1dl suhkrut
  • veidi soola

Rabarbritäidis:

  • 450g rabarbreid
  • 0,5dl suhkrut
  • 1spl kaneeli

Munavalgekate

  • 2 munavalget
  • 1,5dl suhkrut

Vahustada või suhkruga ning lisada jahu, vormida taignapall ning asetada see külmkappi. Puhastada rabarbrid ja lõigata ratasteks, segada suhkruga. Rullida taigen ahjuplaadile, puistata üle rabarbriga ning küpsetada 200 kraadi juures 25 minutit. Samal ajala vahustada munavalged suhkruga tugevaks vahuks ning 25 minuti täitumisel katta sellega kook ning küpsetada veel umbes 10 minutit, kuni kook on kuldpruun.

Munavalge ja kollase eraldamisel läks mul veidi munakollast valgesse ja vaht ei tulnud piisavalt tugev. Muidu peaks pealmine kiht olema veidi paksem.

Advertisements

11. mai 2010 - Posted by | Koogid, Rabarber

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: