Kokkamine

Kihiline kohvi-toorjuustukook

Suurepärane kook. Väga õhuline ning kreemjas.

Originaalretsepti võib leida siit. Želatiini kogust vähendasin pea poole võrra, kook jäi täpselt parajalt kreemjas ja mõnus. Kindluse mõttes võib veidikene rohkem želatiini panna.

Põhi:

  • 10g kakaod
  • 50g jahu
  • 2 muna
  • 60g suhkrut
  • 0,5tl küpsetuspulbrit

Segada kokku kakao, jahu ja küpsetuspulber. Munavalged eraldada kollastest ning vahustada mõlemad eraldi  30g suhkruga tugevaks vahuks. Segada munakollased munavalge hulka ettevaatlikult, seejärel sõeluda juurde jahu-kakaosegu, segada ettevaatlikult, kohevust hoides läbi. Valada põhi küpsetuspaberiga kaetud 24cm lahtikäivasse koogivormi, küpsetada 180 kraadi juures umbes 12 minutit. Lasta jahtuda.

Toorjuustukreem:

  • 180g rõõska koort 35%
  • 4 munakollast
  • 3,5tl želatiini
  • 60g vett
  • 90g suhkrut
  • 250g toorjuustu

Panna želatiin vette paisuma (želatiini kogus oli täpselt piiripeal, võib ka veidikene rohkem želatiini panna). Teha vesivann, panna suurde potti vesi, mille peale asetada kauss, millesse lisada munakollased, suhkur ning paisunud želatiin koos veega. Ajada vesi potis keema ning kuumutada munasegu, samal ajal segades, kuni kuumus on umbes 80 kraadi. Lasta maha jahtuda ning siis lisada toorjuust.

Vahustada vahukoor kreemjaks vahuks, mitte väga tugevaks ning lisada ettevaatlikult toorjuustukreemi.

Kallata toorjuustukreem jahtunud põhjale. Ning asetada külmkappi tarduma. Kui toorjuustukreemi kiht on tardunud võib asuda pealmist kihti tegema (mina lasin koogil üleöö seista ja tegin hommikul pealmise kihi).

Kohvikreem:

  • 1,5tl želatiini
  • 100g piima
  • 10g lahustuva kohvi pulbrit
  • 1 muna
  • 40g suhkrut
  • 100g rõõska koort 35%

Asetada külm piim kastrulisse ning panna želatiin piima sisse paisuma, kui želatiin on veidi aega paisunud lisada kohvipulber. Kuumutada segu, samal ajal segades, aga mitte lasta keema tõusta.

Munavalge eraldada munakollasest. Vahustada munakollane 20g suhkruga heledaks vahuks. Lisada munakollane piima-kohvisegusse(samal ajal segades), kuumutada umbes 85 kraadini ning lasta jahtuda.

Rõõsk koor vahustada kreemjaks vahuks, lisada ettevaatlikult jahtunud kohvi-piimasegusse.

Viimasena vahustada munavalge 20g suhkruga tugevaks vahuks ning lisada kohevust hoides ettevaatlikult kreemi. Kallata kohvikreem koogile ning asetada kook 2h sügavkülma ning siis tavalisse külma kuni serveerimiseni.

Eemaldada ettevaatlikult koogivorm, märja noaga ääres libistades.

6. May 2010 - Posted by | Koogid, Toorjuust

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: