Kokkamine

Riisivaht kirsi-rosinakisselliga

Maitsev magustoit. Retsept on pärit nami-namist, kisselli tegin veidi rohkem kui nami-nami retseptis ette oli nähtud, kuid siiski sai enne kissell otsa kui riisivaht.

Riisivaht:

  • 2dl riisi
  • 4dl vett
  • 3-4dl piima
  • 3spl suhkrut
  • 2dl rõõska koort 35%

Kissell:

  • 7dl vett
  • 1,5dl rosinaid
  • 1,5dl kuivatatud kirsse
  • 1spl suhkrut
  • 1,5spl kartulitärklist
  • sidrunimahla
  • veidi kaneelikoort

Keeta riis suhkruga maitsestatud vees poolpehmeks, lisada piim ja hautada väiksel kuumusel, kuni riis on pehme.

Panna vesi rosinate ja kirssidega keema, lisada kaneelikoor, suhkur ja keeta umbes 30 minutit. Segada tärklis vähese veega ning kallata peene nirena kisselli hulka, segada kuni kissell pakseneb ja keema tõuseb. Võtta tulelt, maitsestada sidrunimahlaga.

Vahustada rõõskkoor ning segada jahtunud riisipudruga.

Serveerida kisselliga.

Advertisements

1. mai 2010 - Posted by | Magustoidud, Riis

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: