Riisivaht kirsi-rosinakisselliga
Maitsev magustoit. Retsept on pärit nami-namist, kisselli tegin veidi rohkem kui nami-nami retseptis ette oli nähtud, kuid siiski sai enne kissell otsa kui riisivaht.
- 2dl riisi
- 4dl vett
- 3-4dl piima
- 3spl suhkrut
- 2dl rõõska koort 35%
Kissell:
- 7dl vett
- 1,5dl rosinaid
- 1,5dl kuivatatud kirsse
- 1spl suhkrut
- 1,5spl kartulitärklist
- sidrunimahla
- veidi kaneelikoort
Keeta riis suhkruga maitsestatud vees poolpehmeks, lisada piim ja hautada väiksel kuumusel, kuni riis on pehme.
Panna vesi rosinate ja kirssidega keema, lisada kaneelikoor, suhkur ja keeta umbes 30 minutit. Segada tärklis vähese veega ning kallata peene nirena kisselli hulka, segada kuni kissell pakseneb ja keema tõuseb. Võtta tulelt, maitsestada sidrunimahlaga.
Vahustada rõõskkoor ning segada jahtunud riisipudruga.
Serveerida kisselliga.
Kommentaare veel pole.
Lisa kommentaar