Kokkamine

XL Šokolaaditort

Põhi:

  • 6 muna
  • 6spl suhkrut
  • 6spl jahu
  • 2spl kakaod

Kreem:

  • 800g kohupiimapastat
  • 4dl rõõska koort 35%
  • 0,5-1dl suhkrut
  • 2spl kakaod
  • 5tl želatiini

Immutamiseks:

  • kirsse
  • suhkrut

Kate:

  • 225g šokolaadi
  • 1dl rõõska koort 35%
  • 2spl võid

Teha kaks põhja 24cm läbimõõduga koogivormis. Vahustada munad suhkruga tugevaks vahuks, lisada sõelutud jahu ning kakao. Küpsetada põhjasid 200 kraadi juures u. 15-20 minutit. Jahutada, lõigata mõlemad põhjad kaheks kihiks.

Kreemi jaoks vahustada rõõsk koor suhkru ning kakaoga, segada juurde kohupiimapasta. Želatiin panna külma vette paisuma ning kui on paisunud sulatada vesivannil, lisada kohupiima-vahukooresegu želatiinile hulka.

Immutamiseks kasutasin külmutatud kirssidest tehtud toormoosi.

Asetada esimene biskviitpõhi koogivormi tagasi (koogivormi on hea kasutada, siis kook hoiab kenasti vormi), immutada seda moosiga, lisaga 1/3 kohupiima-vahukoorekreemist. Asetada järgmine biskviitpõhi sinna peale ning toimida samamoodi. Kõige pealmisele kihile lisada veidi moosi ning panna külmkappi, kuni tort on tardunud.

Eemaldada koogivorm.

Katte jaoks kuumutada koor, või ja šokolaad tasesel tulel, kuni šokolaad ja või on sulanud. Lasta veidi jahtuda ning määrida glasuur koogile. Alguses võiks panna õhukese kihi koogile ning siis asetada vahepeal tort külma ning veidi hiljem lisada teine kiht glasuuri.

23. Apr 2010 - Posted by | Kohupiim, Tordid, Šokolaad

3 kommentaari »

  1. mmmmmmmmmmmmmm

    kommentaar kirjutas jkjhiu | 31. Aug 2010 | Vasta

  2. See tundub nii isuäratav🙂 Mmmmm…..😀
    Kas Sa oled kasutanud ka mingit muud toormoosi immutamiseks (maasika, vaarika) või ainult kirssidest tehtud toormoosi?
    Kaua see tort külmkapis vormi seest tarduma peab?
    Ja viimane küsimus – millist šokolaadi tuleks kasutada? Kas selliseid nagu on Fazeri küpsetamise jaoks mõeldud šokolaadid või tavalist??

    kommentaar kirjutas Anu | 1. Mar 2012 | Vasta

    • Tere.
      Ma usun, et sobivad ka teised toormoosid. Külmikus oleks ikka hea kui seisaks üleöö või ikka umbes nii vähemalt 6-10 tundi siis saab kindel olla, et laiali ei vaju. Šokolaadiks võib kasutada jah Fazeri šokolaadi, ise ilmselt kasutasin ka seda sama.

      kommentaar kirjutas Kokkamine | 2. Mar 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: