Kokkamine

Virsiku-kohupiimakook

Taigen:

  • 200g võid
  • 2dl suhkrut
  • 2 muna
  • 6dl nisujahu
  • 2tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 500g kohupiima
  • 2dl rõõska koort 35%
  • 1 purk konserveeritud virsikuid (u. 4-5 virsikupoolikut)
  • 2 muna
  • 1,5dl suhkrut
  • 1spl sidrunimahla
  • 2tl vaniljesuhkrut

Serveerimiseks

  • jäätist

Vahustada toasoe või suhkruga, lisada munad ja omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber. Segada taigen ühtlaseks palliks. Vooderdada 24cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga, ääres määrida võiga. Suruda 2/3 taignast koogivormi põhjale ja äärtele (arvestada, et kui täidis valada vormi, siis ääred peaks jääma kõrgemale kui täidis).

Vahustada munad suhku ja vaniljesuhkruga, lisada kohupiim, koor, kuubikuteks lõigatud virsikud ja sidrunimahl. Kallata täidis vooderdatud vormi.

Rullida ülejäänud taigen sobiva suurusega kaaneks, lõigata parajaks ja siis asetada ettevaatlikult koogile, suruda õrnalt äärte ja kaane taigen kokku omavahel.Teha kahvliga väikesed augud sisse.

Küpsetada kooki 175 kraadi juures ahju alumises osas u. 60-70min. Vajadusel katta küpsemise lõpupoole küpsetuspaberiga.

Lasta koogil enne vormist eemaldamist täielikult jahtuda.

Võib serveerida jäätisega.

Muidu väga mõnus kook, aga taigent oleks võinud veidi vähem olla.

Retsept nami-namist.

Advertisements

6. apr. 2010 - Posted by | Kohupiim, Kohupiimakoogid, Virsikud

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: