Kokkamine

Pelmeenitegu

Pikka aega olen tahtnud pelmeene ise kodus teha. Ükspäev siis võtsin ette teekonna Balti jaama turule, ostsin sealt pelmeenivormi ja tegemine võiski alata.

Taigen:

  • u. 1kg jahu
  • 0,5l keefiri
  • 1 muna
  • 0,5 spl oliiviõli
  • soola

Täidis:

  • 1,2kg hakkliha
  • 2 sibulat
  • pipart
  • soola
  • veidi vett

Segada kokku täidis, selle jaoks hakkida sibul imepeenikesteks kuubikuteks ning lisada hakkliha hulka, maitsestada liha soola ja pipraga, lisada ka veidi vett. Panna täidis külmkappi ja senikaua valmistada taigen.

Taigna jaoks segada kokku jahu(panna alguses veidi vähem), sool, keefir ja muna, sõtkuda tugevaks taignaks, vajadusel lisada jahu, viimasena lisada sõtkumise lõpus oliivõli.

Seejärel rullida taignast veidi suurem rõngas, kui seda on pelmeenivorm, asetada taigen jahusele vormile. Vajutada sõrmeotsaga aukude kohale lohukesed. Panna märja käega või lusika abil igasse lohku teelusikatäis hakklihasegu. Rullida sama suur taignarõngas ning asetada see esimesele katteks peale. Nüüd rullida taignarulliga üle pelmeenivormi, nii et pelmeenid lõikuksid. Raputada pelmeenid vormi seest välja.

Pelmeene võib keeta kui ka praadida.

Keetmisel on hea vesi maitsestada puljongiga või maitserohelise ja soolaga.

Advertisements

3. märts 2010 - Posted by | Hakkliha

2 kommentaari »

  1. Mul oleks ka sellist pelmeenivormi vaja. 🙂 Kunagi tegin, siis iga pelmeen käsitsi. Lõpus oli niii siiber, et õudne.

    Kommentaar kirjutas Tibu | 24. aug. 2010 | Vasta

    • Selle vormiga on väga hea teha ja see maksis vaid ca 50.-.

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 24. aug. 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: