Kokkamine

Pelmeenitegu

Pikka aega olen tahtnud pelmeene ise kodus teha. Ükspäev siis võtsin ette teekonna Balti jaama turule, ostsin sealt pelmeenivormi ja tegemine võiski alata.

Taigen:

  • u. 1kg jahu
  • 0,5l keefiri
  • 1 muna
  • 0,5 spl oliiviõli
  • soola

Täidis:

  • 1,2kg hakkliha
  • 2 sibulat
  • pipart
  • soola
  • veidi vett

Segada kokku täidis, selle jaoks hakkida sibul imepeenikesteks kuubikuteks ning lisada hakkliha hulka, maitsestada liha soola ja pipraga, lisada ka veidi vett. Panna täidis külmkappi ja senikaua valmistada taigen.

Taigna jaoks segada kokku jahu(panna alguses veidi vähem), sool, keefir ja muna, sõtkuda tugevaks taignaks, vajadusel lisada jahu, viimasena lisada sõtkumise lõpus oliivõli.

Seejärel rullida taignast veidi suurem rõngas, kui seda on pelmeenivorm, asetada taigen jahusele vormile. Vajutada sõrmeotsaga aukude kohale lohukesed. Panna märja käega või lusika abil igasse lohku teelusikatäis hakklihasegu. Rullida sama suur taignarõngas ning asetada see esimesele katteks peale. Nüüd rullida taignarulliga üle pelmeenivormi, nii et pelmeenid lõikuksid. Raputada pelmeenid vormi seest välja.

Pelmeene võib keeta kui ka praadida.

Keetmisel on hea vesi maitsestada puljongiga või maitserohelise ja soolaga.

3. Mar 2010 - Posted by | Hakkliha

2 kommentaari »

  1. Mul oleks ka sellist pelmeenivormi vaja.🙂 Kunagi tegin, siis iga pelmeen käsitsi. Lõpus oli niii siiber, et õudne.

    kommentaar kirjutas Tibu | 24. Aug 2010 | Vasta

    • Selle vormiga on väga hea teha ja see maksis vaid ca 50.-.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 24. Aug 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: