Kokkamine

Kringel

Taigen:

  • 25g presspärmi
  • 2spl suhkrut
  • 80g võid
  • 2 muna
  • 2dl piima
  • 4-6dl jahu

Täidis:

  • 80g võid
  • 1dl suhkrut
  • 2spl kakaod
  • peotäis rosinaid

Pärm lahustada suhkruga, lisada jahtunud sulatatud või, lahtiklopitud munad, piima ja jahu(piim ei pea olema leige). Sõtkuda siledaks taignaks ja panna pooleks tunniks külmkappi kerkima. Täidise jaoks sulatada potis või, lisada suhkur ja kakao, kuumutada kuni suhkur on lahustunud, võtta tulelt ning lisada rosinad. Kerkinud taigen rullida lahti, ristküliku kujuliseks, määrida peale  täidis ja keerata rulli. Rull lõigata pikkupidi pooleks ja põimida need omavahel läbi. Küpsetada u 30min 225 kraadi juures. Peale küpsemist võib pritsida vähese veega või piimaga.

Advertisements

3. märts 2010 - Posted by | Kringlid, Pärm

8 kommentaari »

  1. Kui suur see sul umbes tuli, üks tavaline plaaditäis?

    Kommentaar kirjutas Liina | 9. apr. 2010 | Vasta

    • Jah, suur plaaditäis.

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 9. apr. 2010 | Vasta

  2. Pealt kaunistasid šokolaaiga ikka pärast ahjust võtmist, eks? 🙂

    Kommentaar kirjutas Piret | 17. märts 2011 | Vasta

    • Jah, ikka hiljem.

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 17. märts 2011 | Vasta

  3. Võibolla on minu arvutused valed aga mul kulus vähemalt 300g rohkem jahu kui teie retseptis kirjas : )

    Kommentaar kirjutas Krislin | 7. nov. 2011 | Vasta

    • Ja kas Pärmitaigen ei peaks kerkima soojas kohas siiski?

      Kommentaar kirjutas Krislin | 7. nov. 2011 | Vasta

      • Tere, vastasin kommentaariga kringli retpsepti all. Parimat, Kokkamine!

        Kommentaar kirjutas kokkamine | 7. nov. 2011

  4. Minu tuli sellise jahukogusega kenasti välja, tuleb lihtsalt korralikult sõtkuda. Mida vähem jahu ning mida rohkem sõtkumist seda parem kringel.
    Külmkapis kerkimise kohta, see toimib täiesti edukalt ja väidetavalt muudab maitse ka paremaks, tasub proovida :). Aga soojas kohas saab ka väga edukalt kergitada, aga siis peab lisama leige piima.

    Kommentaar kirjutas kokkamine | 7. nov. 2011 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: