Kringel
- 25g presspärmi
- 2spl suhkrut
- 80g võid
- 2 muna
- 2dl piima
- 4-6dl jahu
Täidis:
- 80g võid
- 1dl suhkrut
- 2spl kakaod
- peotäis rosinaid
Pärm lahustada suhkruga, lisada jahtunud sulatatud või, lahtiklopitud munad, piima ja jahu(piim ei pea olema leige). Sõtkuda siledaks taignaks ja panna pooleks tunniks külmkappi kerkima. Täidise jaoks sulatada potis või, lisada suhkur ja kakao, kuumutada kuni suhkur on lahustunud, võtta tulelt ning lisada rosinad. Kerkinud taigen rullida lahti, ristküliku kujuliseks, määrida peale täidis ja keerata rulli. Rull lõigata pikkupidi pooleks ja põimida need omavahel läbi. Küpsetada u 30min 225 kraadi juures. Peale küpsemist võib pritsida vähese veega või piimaga.
Kui suur see sul umbes tuli, üks tavaline plaaditäis?
Jah, suur plaaditäis.
Pealt kaunistasid šokolaaiga ikka pärast ahjust võtmist, eks? 🙂
Jah, ikka hiljem.
Võibolla on minu arvutused valed aga mul kulus vähemalt 300g rohkem jahu kui teie retseptis kirjas : )
Ja kas Pärmitaigen ei peaks kerkima soojas kohas siiski?
Tere, vastasin kommentaariga kringli retpsepti all. Parimat, Kokkamine!
Minu tuli sellise jahukogusega kenasti välja, tuleb lihtsalt korralikult sõtkuda. Mida vähem jahu ning mida rohkem sõtkumist seda parem kringel.
Külmkapis kerkimise kohta, see toimib täiesti edukalt ja väidetavalt muudab maitse ka paremaks, tasub proovida :). Aga soojas kohas saab ka väga edukalt kergitada, aga siis peab lisama leige piima.