Kokkamine

Kringel

Taigen:

  • 25g presspärmi
  • 2spl suhkrut
  • 80g võid
  • 2 muna
  • 2dl piima
  • 4-6dl jahu

Täidis:

  • 80g võid
  • 1dl suhkrut
  • 2spl kakaod
  • peotäis rosinaid

Pärm lahustada suhkruga, lisada jahtunud sulatatud või, lahtiklopitud munad, piima ja jahu(piim ei pea olema leige). Sõtkuda siledaks taignaks ja panna pooleks tunniks külmkappi kerkima. Täidise jaoks sulatada potis või, lisada suhkur ja kakao, kuumutada kuni suhkur on lahustunud, võtta tulelt ning lisada rosinad. Kerkinud taigen rullida lahti, ristküliku kujuliseks, määrida peale  täidis ja keerata rulli. Rull lõigata pikkupidi pooleks ja põimida need omavahel läbi. Küpsetada u 30min 225 kraadi juures. Peale küpsemist võib pritsida vähese veega või piimaga.

3. Mar 2010 - Posted by | Kringlid, Pärm

8 kommentaari »

  1. Kui suur see sul umbes tuli, üks tavaline plaaditäis?

    kommentaar kirjutas Liina | 9. Apr 2010 | Vasta

    • Jah, suur plaaditäis.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 9. Apr 2010 | Vasta

  2. Pealt kaunistasid šokolaaiga ikka pärast ahjust võtmist, eks?🙂

    kommentaar kirjutas Piret | 17. Mar 2011 | Vasta

    • Jah, ikka hiljem.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 17. Mar 2011 | Vasta

  3. Võibolla on minu arvutused valed aga mul kulus vähemalt 300g rohkem jahu kui teie retseptis kirjas : )

    kommentaar kirjutas Krislin | 7. Nov 2011 | Vasta

    • Ja kas Pärmitaigen ei peaks kerkima soojas kohas siiski?

      kommentaar kirjutas Krislin | 7. Nov 2011 | Vasta

      • Tere, vastasin kommentaariga kringli retpsepti all. Parimat, Kokkamine!

        kommentaar kirjutas kokkamine | 7. Nov 2011

  4. Minu tuli sellise jahukogusega kenasti välja, tuleb lihtsalt korralikult sõtkuda. Mida vähem jahu ning mida rohkem sõtkumist seda parem kringel.
    Külmkapis kerkimise kohta, see toimib täiesti edukalt ja väidetavalt muudab maitse ka paremaks, tasub proovida🙂. Aga soojas kohas saab ka väga edukalt kergitada, aga siis peab lisama leige piima.

    kommentaar kirjutas kokkamine | 7. Nov 2011 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: