Kokkamine

Vastlakuklid

15 kuklit:

  • 2,5dl piima
  • 25g pärmi
  • 0,5tl soola
  • 100g võid
  • 1 muna
  • u. 400g jahu
  • 0,5tl kardemoni
  • 1,5spl suhkrut

Täidis:

  • u. 4dl vahukoort
  • 2spl suhkrut
  • vanillisuhkrut

Pärm vedeldada suhkruga ning lisada leigele piimale, lisada juurde pool jahu kogusest (nii palju, et taigen jääks hapukoore paksune), kloppida ühtlaseks ja panna rätiku alla sooja kohta kerkima (kuni taigna peale tulevad mullid).

Kerkinud taignale lisada juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud muna ja ülejäänud jahu. Sõtkuda, kuni taigen lööb käte küljest lahti. Asetada taigen sooja kohta kerkima.

Kui taigen on kerkinud siis vormida kuklid, asetada kuklid ahjuplaadile ning lasta veel 15 min kerkida. Määrida pealt munaga ning küpsetada 225 kraadises ahjus 10-15min, kuni kuklid on pealt kuldsed.

Vahustada vahukoor suhkruga. Lõigata jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, asetada sinna alla vahukoor (nt koogipritsi abil) ning panna äralõigatud tükk õrnalt peale tagasi.

Retsept päris nami-namist.

Advertisements

16. veebr. 2010 - Posted by | Pärm, Saiakesed

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: