Kokkamine

Pruunid vastlakuklid

Retsept on pärit ühest Soome ajakirjast, aga kuna nami-namis oli see kenasti ära tõlgitud ja kohandatud, läksin lihtsama vastupanu teed ja kasutasin seda retsepti.

Mulle väga meeldisid need kuklid😉.

15 kuklit:

Taigen:

  • 350g nisujahu
  • 50g suhkrut
  • 0,5tl soola
  • 35g kakaopulbrit
  • 1 pakk kuivpärmi
  • 75g võid
  • 2,5dl piima
  • määrimiseks muna

Täidis:

  • 50g šokolaadi
  • 75g marstipani

Kakao-vahukoor:

  • 3dl rõõska koort 35%
  • 1,5spl kakapulbrit
  • 1,5spl suhkrut

Kausis segada nisujahu, kakaopulber, sool, suhkur ja kuivpärm. Segada jahusegu hulka pehme või ning siis soe piim ning sõtkuda taigen ühtlaseks, kuni enam kausi ja käte külge kinni ei jää. Taigen panna rätiku alla ja kerkima sooja kohta.

Sõtkuda kerkinud taigen kergelt läbi ning vormida taignast 15 pätsikest. Asetada kuklid ahjuplaadile ja lasta veel 15min kerkida. Pintseldada pealt munaga ja küpsetada 225 kraadises ahjus u. 15min, kuni kuklid on küpsed.

Katta kuklid jahtumise ajaks köögirätikuga.
Lõigata jahtunud kuklitel “kaas” maha ja uuristada igast kuklist veidi sisu välja (u. 1-2tl).

Täidise jaoks sulatada vesivannil šokolaad, segada juurde peenestatud martsipan ning seejärel kuklitest uuristatud sisu. Segada korralikult läbi ning jaotada see segu kuklitesse.

Segada kausis suhkur, kakaopulber ja rõõsk koor ning vahustada. Jaotada kakaovahukoor kuklitele ning tõsta “kaaned” tagasi peale.Kaunistada tuhksuhkruga.

16. Feb 2010 - Posted by | Martsipan, Pärm, Saiakesed, Šokolaad

1 kommentaar »

  1. Tore, et meeldisid!!!😉

    kommentaar kirjutas naminami | 17. Feb 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: