Kokkamine

Tagurpidi õunakook ehk tarte tatin

Mulle väga maitsevad tagurpidi õunakoogid (parimat olen saanud Bestselleris), ma ise polegi jõudnud siia blogisse veel midagi lisada aga nüüd ma pardan oma vea. Kook sai äärmiselt maitsev. Jäätis on koogi serveerimisel kohustuslik🙂.

Kate:

  • 5-6 hapukat õuna
  • 85g võid
  • 1 sidrun
  • 1dl suhkrut
  • 1/2dl brändit

Taigen:

  • 125g võid
  • 3dl jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1/2dl suhkrut
  • 1/2tl soola
  • 1 munakollane
  • 2spl vett

Õunad koorida ja lõigata tükkideks. Või ja suhkur sulatada pannil (mida saab ka hiljem ahju panna), laduda õunad pannile või-suhkrusegu peale, lisada ka sidrunimahl ning kuumutada keskmisel kuumusel 10min, lisada brändi ning kuumutada veel mõni minut. Taigna jaoks segada või, jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool kätevahel purutaoliseks taignaks. Lisada taignale munakollane  ja vesi ning sõtkuda läbi. Rullida taigen veidi suuremaks kui on pann, ning katta taignaga pann ja ülejäävad ääred suruda sisekülgedele. Küpsetada 200 kraadises ahjus 20-25min. Lasta 10-15min jahtuda, asetada panni peale tagurpidi taldrik ning keerata teistpidi ning kummutada kook taldrikule. Serveerida soojalt vaniljejäätisega.

7. Feb 2010 - Posted by | Õunad, Õunakoogid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: