Kokkamine

Kaneelirullid

Pärmitaigen:

  • 25g pärmi
  • 0,25dl vett
  • 50g võid
  • 1,5dl piima
  • 0,25tl soola
  • 0,5dl suhkrut
  • 300-350g  nisujahu

Täidis:

  • 75g võid
  • 0,75dl suhkrut
  • 1,5tl kaneeli

Pärm lahustada käesoojuses vees. Või sulatada, lisada toasoe piim ning lisada segu pärmile hulka. Segada juurde sool, suhkur ning sõtkuda vähehaaval juurde jahu. Sõtkuda kuni taigen on ühtlane ja tuleb käte küljest lahti. Katta rätikuga ning panna sooja kohta kerkima tunniks ajaks.

Täidise jaoks sulatada potis või, lisada suhkur ja kaneel, lasta maha jahtuda.

Rullida taigen ristkülikukujuliseks tükiks. Määrida täidis taignale ning rullida laiemast servast kokku. Lõigata rullist mõne sentimeetri paksused viilud ning asetada plaadile. Küpsetada 200-225 kraadises ahjus 10-15min. Ahjust võttes jätta veidikeseks rätiku alla.

Sellest kogusest sain 18 kaneelirulli.

Väga maitsavad said!

Retsept päris Nami-nami retseptikogust.

Advertisements

31. jaan. 2010 - Posted by | Pärm, Saiakesed

1 kommentaar »

  1. Tore kuulda, et see kaneelirullide retsept meeldis! Me tegime ise ka laupäeval neid, kadusid nagu soojad saiad 🙂

    Kommentaar kirjutas Pille | 1. veebr. 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: