Kokkamine

Halvaakringel

Pärmitaigen:

  • 30g pärmi
  • 0,3dl vett
  • 60g võid
  • 1,8dl piima
  • 0,25tl soola
  • 0,6dl suhkrut
  • 360-400g  nisujahu

Täidis:

  • 100g võid
  • 1,5dl suhkrut
  • 2spl kakaod
  • 100g riivitud halvaad

Pärm lahustada käesoojas vees. Või sulatada, lisada toasoe piim ning lisada segu pärmile hulka. Segada juurde sool, suhkur ning sõtkuda vähehaaval juurde jahu. Sõtkuda kuni taigen on ühtlane ja tuleb käte küljest lahti. Katta rätikuga ning panna sooja kohta kerkima tunniks ajaks.

Täidise jaoks sulatada või potis, lisada suhkur ja kakao, jahutada maha. Halvaa riivida.

Taigen rullida ristkülikukujuliseks. Määrida üle või-kakaoseguga ja puistata üle riivitud halvaaga. Taigen keerata laiemast servast rulli. Lõigata rull pikkupidi pooleks ja põimida kringliks nagu kõrvaloleval pildil näha.

Määrida pealt munaga ning küpsetada 200 kraadises ahjus u. 30min.

Panin veel peale šokolaadiglasuuri:

  • 75g šokolaadi
  • 75ml vahukoort

Kuumutada potis vahukoor ja sulatada selles šokolaad, lasta natuke jahtuda ja valada kringlile.

31. Jan 2010 - Posted by | Kringlid, Pärm

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: