Halvaakringel
- 30g pärmi
- 0,3dl vett
- 60g võid
- 1,8dl piima
- 0,25tl soola
- 0,6dl suhkrut
- 360-400g nisujahu
Täidis:
- 100g võid
- 1,5dl suhkrut
- 2spl kakaod
- 100g riivitud halvaad
Pärm lahustada käesoojas vees. Või sulatada, lisada toasoe piim ning lisada segu pärmile hulka. Segada juurde sool, suhkur ning sõtkuda vähehaaval juurde jahu. Sõtkuda kuni taigen on ühtlane ja tuleb käte küljest lahti. Katta rätikuga ning panna sooja kohta kerkima tunniks ajaks.
Täidise jaoks sulatada või potis, lisada suhkur ja kakao, jahutada maha. Halvaa riivida.
Taigen rullida ristkülikukujuliseks. Määrida üle või-kakaoseguga ja puistata üle riivitud halvaaga. Taigen keerata laiemast servast rulli. Lõigata rull pikkupidi pooleks ja põimida kringliks nagu kõrvaloleval pildil näha.
Määrida pealt munaga ning küpsetada 200 kraadises ahjus u. 30min.
Panin veel peale šokolaadiglasuuri:
- 75g šokolaadi
- 75ml vahukoort
Kuumutada potis vahukoor ja sulatada selles šokolaad, lasta natuke jahtuda ja valada kringlile.
Piece of writing writing is also a excitement,
if you be familiar with afterward you can write if not it is complex to write.