Kokkamine

Halvaakringel

Pärmitaigen:

  • 30g pärmi
  • 0,3dl vett
  • 60g võid
  • 1,8dl piima
  • 0,25tl soola
  • 0,6dl suhkrut
  • 360-400g  nisujahu

Täidis:

  • 100g võid
  • 1,5dl suhkrut
  • 2spl kakaod
  • 100g riivitud halvaad

Pärm lahustada käesoojas vees. Või sulatada, lisada toasoe piim ning lisada segu pärmile hulka. Segada juurde sool, suhkur ning sõtkuda vähehaaval juurde jahu. Sõtkuda kuni taigen on ühtlane ja tuleb käte küljest lahti. Katta rätikuga ning panna sooja kohta kerkima tunniks ajaks.

Täidise jaoks sulatada või potis, lisada suhkur ja kakao, jahutada maha. Halvaa riivida.

Taigen rullida ristkülikukujuliseks. Määrida üle või-kakaoseguga ja puistata üle riivitud halvaaga. Taigen keerata laiemast servast rulli. Lõigata rull pikkupidi pooleks ja põimida kringliks nagu kõrvaloleval pildil näha.

Määrida pealt munaga ning küpsetada 200 kraadises ahjus u. 30min.

Panin veel peale šokolaadiglasuuri:

  • 75g šokolaadi
  • 75ml vahukoort

Kuumutada potis vahukoor ja sulatada selles šokolaad, lasta natuke jahtuda ja valada kringlile.

Advertisements

31. jaan. 2010 - Posted by | Kringlid, Pärm

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: