Kokkamine

Kana-suitsujuustusupp

Üldjuhul ma ei ole väga suur püreesuppide austaja. Aga see supp tuli väga mõnus.

  • 2tk kanakoiba
  • u. 2-2.5l vett
  • 4tk keskmist porgandit
  • 2 sibulat
  • 0,5tk suvikõrvitsat
  • 1 küüslauguküüs
  • õli
  • 2dl kohvikoort
  • 180g suitsujuustu
  • maitserohelist
  • soola
  • pipart

Kanakoivad panna külma veega keema, keeta u. 30-40min ja samal ajal koorida vahtu. Tõsta koivad puljongist välja jahtuma. Koorida porgandid, sibulad ja küüslauk, porgandist lõigata rattad ja sibulast, küüslaugust viilud. Praadida neid veidike pannil ning lisada keevasse puljongisse. Suvikõrvits koorida ja lõigata ratasteks ning lisada veidi hiljem puljongisse.

Kanalt eemaldada nahk ja kondid ning tükeldada kuubikuteks. Kui supi koostisained on pehmed, püreestada supp saumikseriga, panna uuesti tulele tagasi, lisada kohvikoor ja väiksemateks tükkideks lõigatud suitsujuust (suitsujuustult ma koorisin selle pruunika pinna ära). Viimasena lisada kanakuubikud ja maitsestada supp.

Serveerida maitserohelisega või saia krutoonidega.

23. Jan 2010 - Posted by | Juust, Kana, Supid

1 kommentaar »

  1. […] jõudunud eilse supi juurde. Nädala menüüd valides ammutasin ideid Liina blogist, kust antud supp silma jäi. Algselt tahtsin seda juba eelmisel nädalal teha kuid õhtuste plaanide muutuste tõttu […]

    Pingback-viide kirjutas Kana-suitsujuustussupp « Askeldused köögis | 14. Sep 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: