Kokkamine

Sidrunimaitseline toorjuustukook

Väga maitsev kook. Üks parimaid toorjuustukooke minu arust.

Põhi:

  • 150g Digestive küpsiseid
  • 60g võid

Kate:

  • 250g toorjuustu
  • 1 purk suhkruga kondenspiima
  • 2dl vahukoort
  • 2-3 sidrunit (kasutasin 2 keskmist sidrunit)

Küpsised purustada ning segada sulatatud võiga. Katta 24cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga, asetada küpsisesegu vormi, jätta äärtest veidi kõrgem ja suruda kinni.
Hõõruda toorjuust pehmeks ja lisada hulka kondenspiima. Riivida peenikese riiviga sidrunitel koor ära ning pigistada mahl välja.

Vahustada vahukoor pehmeks vahuks, vahustada juurde toorjuustu-kondenspiimasegu, segada ühtlaseks. Vahustamist jätkates lisada sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Kallata saadud segu küpsisepurupõhjale. Panna järgmise päevani külmkappi.

Eemaldada kook ettevaatlikult vormist, libistada noaga küljed lahti ning lükata ettevaatlikult alusele.

Advertisements

17. jaan. 2010 - Posted by | Kondenspiim, Koogid, Toorjuust

5 kommentaari »

  1. Ma tegin seda kaks aastat tagasi ja olime samuti vaimustuses – nii tore näha, et ma pole ainuke. Peakski uuesti proovima.

    Kommentaar kirjutas naminami | 18. jaan. 2010 | Vasta

  2. Olen seda nüüd kaks korda juba teinud. Esimene kord tuli hirmus magus, kuid see eest enam vähem koospüsiv. Teine kord panin kondenspiima sutsu vähem, et ei tuleks nii magus ja kook ei läinudki tahkeks! Sul on pildi peal nii ilus, mis väega see kate üldse tahkeks läheb? Äkki ma kasutasin valet toorjuustu? Millist Sina kasutanud oled?

    Kommentaar kirjutas Marika | 1. veebr. 2010 | Vasta

    • Mina tegin seda esimest korda ja kenasti tahkus ära ööpäevaga külmkapis.
      Ma ei mäleta mis toorjuust see oli täpselt (igaljuhul see oli 250g pakk Prismast).
      Ma tegin selle retsepti järgi: http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=4587 , toorjuustu panin 50g rohkem, muidu sama. Äkki kui teha täpselt selle järgi, ehk siis vähema toorjuustuga siis tahkub paremini.
      Vahukoore peaks ka võimalikult paksuks vahustama, see ka kindlasti mõjutab tahkumist.

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 1. veebr. 2010 | Vasta

  3. Väga-väga hea kook. ja Minul tuli see küll kenasti välja 😉

    Kommentaar kirjutas Helery | 5. märts 2011 | Vasta

  4. Olen seda kooki korduvalt teinud, kuid kuna ei taha liiga läilat, siis jätsin kondenspiima ära, ent toorjuustu panin 450g. Suhkrut või fruktoosi panin veidi silma järgi, et kooki ikka koogiks nimetada saaks 🙂 Muidu on retsept hea ja lihtne ning iga kord on tulnud hää ja tahke.

    Kommentaar kirjutas N26 | 28. dets. 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: