Kokkamine

Sidrunimaitseline toorjuustukook

Väga maitsev kook. Üks parimaid toorjuustukooke minu arust.

Põhi:

  • 150g Digestive küpsiseid
  • 60g võid

Kate:

  • 250g toorjuustu
  • 1 purk suhkruga kondenspiima
  • 2dl vahukoort
  • 2-3 sidrunit (kasutasin 2 keskmist sidrunit)

Küpsised purustada ning segada sulatatud võiga. Katta 24cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga, asetada küpsisesegu vormi, jätta äärtest veidi kõrgem ja suruda kinni.
Hõõruda toorjuust pehmeks ja lisada hulka kondenspiima. Riivida peenikese riiviga sidrunitel koor ära ning pigistada mahl välja.

Vahustada vahukoor pehmeks vahuks, vahustada juurde toorjuustu-kondenspiimasegu, segada ühtlaseks. Vahustamist jätkates lisada sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Kallata saadud segu küpsisepurupõhjale. Panna järgmise päevani külmkappi.

Eemaldada kook ettevaatlikult vormist, libistada noaga küljed lahti ning lükata ettevaatlikult alusele.

17. Jan 2010 - Posted by | Kondenspiim, Koogid, Toorjuust

5 kommentaari »

  1. Ma tegin seda kaks aastat tagasi ja olime samuti vaimustuses – nii tore näha, et ma pole ainuke. Peakski uuesti proovima.

    kommentaar kirjutas naminami | 18. Jan 2010 | Vasta

  2. Olen seda nüüd kaks korda juba teinud. Esimene kord tuli hirmus magus, kuid see eest enam vähem koospüsiv. Teine kord panin kondenspiima sutsu vähem, et ei tuleks nii magus ja kook ei läinudki tahkeks! Sul on pildi peal nii ilus, mis väega see kate üldse tahkeks läheb? Äkki ma kasutasin valet toorjuustu? Millist Sina kasutanud oled?

    kommentaar kirjutas Marika | 1. Feb 2010 | Vasta

    • Mina tegin seda esimest korda ja kenasti tahkus ära ööpäevaga külmkapis.
      Ma ei mäleta mis toorjuust see oli täpselt (igaljuhul see oli 250g pakk Prismast).
      Ma tegin selle retsepti järgi: http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=4587 , toorjuustu panin 50g rohkem, muidu sama. Äkki kui teha täpselt selle järgi, ehk siis vähema toorjuustuga siis tahkub paremini.
      Vahukoore peaks ka võimalikult paksuks vahustama, see ka kindlasti mõjutab tahkumist.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 1. Feb 2010 | Vasta

  3. Väga-väga hea kook. ja Minul tuli see küll kenasti välja😉

    kommentaar kirjutas Helery | 5. Mar 2011 | Vasta

  4. Olen seda kooki korduvalt teinud, kuid kuna ei taha liiga läilat, siis jätsin kondenspiima ära, ent toorjuustu panin 450g. Suhkrut või fruktoosi panin veidi silma järgi, et kooki ikka koogiks nimetada saaks🙂 Muidu on retsept hea ja lihtne ning iga kord on tulnud hää ja tahke.

    kommentaar kirjutas N26 | 28. Dec 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: