Kokkamine

Kodused rafaellod

Meenus, et lapsena me sõime kreeka pähkli sarnaseid kommikesi, mida siis tehti liivataignast ja sisse pandi kondenspiima-või kreemi. Otsisin selle aparaadi üles ja mõtlesin, et proovin teha neist hoopis rafaellosid. Vahvel ei jäänud küll nii krõbe ja õhuline, nagu lootsin aga väga mõnus maiustus sai sellest siiski.

  • 50 g margariini
  • 75 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1 kl piima
  • veidi vanilliini
  • 250 g jahu

Vahustada margariin suhkruga, lisada muna ja jätkata vahustamist, lisada maitseained ja jahu. Küpsetada “kreeka pähkli” poolkerad. Sellest taignast sain u. 120 poolkera.

  • 150g kookoshelbeid
  • 200g toorjuustu
  • 200g võid
  • 1 purk kondenspiima
  • 2-3tl mett
  • u. 100g mandleid
  • u.100g kookoshelbeid

Sulatada või ja kondenspiima vesivannil, lisada kookoshelbed ja segada korralikult läbi, kuumutada 2-3min. Lasta massil jahtuda. Jahtunud massi lisada toorjuust ja mesi. Panna külmkappi tahenema.

Poole massist panin “kreeka pähkli” vahvlite sisse, keskele panin mandli. Kokku sain 60tk

Poole massist rullisin lihtsalt trühvliteks, keskele panin pool mandlit ja rullisin kookoshelvestes. Kokku sain u. 70tk

Advertisements

23. dets. 2009 - Posted by | Kondenspiim, Toorjuust, Trühvlid/maiustused

4 kommentaari »

  1. Tere:)
    Teen juba teist retsepti teie kogust:) Väga hea tuli kringel halvaaga ja nüüd teen kommi toorjuustu kooki.
    Väga huvitavad tunduvad aga kodused raffaellod.Kuid poel masinat nende tegemiseks.Ehk on pilti teil masinast milline see välja näeb?Praegu pole mingit ettekujutust:)

    Kaunist suve:)

    Kommentaar kirjutas Ene | 6. aug. 2010 | Vasta

    • Tere, väga tore kuulda, et te olete mu retseptikogust midagi sobivat leidnud.
      Leidsin internetist ühe pildi, kus on kasutatud sama “masinat” http://farm1.static.flickr.com/33/103564820_ea5a3d8cdf.jpg . Seda kuumutatakse gaasil, mingit elektrit see ei vaja. Kaubanduses pole sellist asja kohanud, leidsin selle vanemate juurest.

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 6. aug. 2010 | Vasta

  2. Olen ka mitmeid retsepte siit leidnud enda jaoks. Kõigega olen rahule jäänud. Aitäh 🙂
    Aga tahaks küsida. Kas halvaakringel väga magus ei ole? Tahan järgmine nädal enda sünnipäevaks tööle kaasa teha. 🙂

    Kommentaar kirjutas Taivi | 9. juuni 2014 | Vasta

    • Aitäh, positiivse tagasiside eest!
      Kahjuks ma ei oska öelda, kas halvaakringel tuleb väga magus või mitte. Pole selle retsepti järgi ammu teinud.

      Kommentaar kirjutas liinakasela | 10. juuni 2014 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: