Kokkamine

Kodused rafaellod

Meenus, et lapsena me sõime kreeka pähkli sarnaseid kommikesi, mida siis tehti liivataignast ja sisse pandi kondenspiima-või kreemi. Otsisin selle aparaadi üles ja mõtlesin, et proovin teha neist hoopis rafaellosid. Vahvel ei jäänud küll nii krõbe ja õhuline, nagu lootsin aga väga mõnus maiustus sai sellest siiski.

  • 50 g margariini
  • 75 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1 kl piima
  • veidi vanilliini
  • 250 g jahu

Vahustada margariin suhkruga, lisada muna ja jätkata vahustamist, lisada maitseained ja jahu. Küpsetada “kreeka pähkli” poolkerad. Sellest taignast sain u. 120 poolkera.

  • 150g kookoshelbeid
  • 200g toorjuustu
  • 200g võid
  • 1 purk kondenspiima
  • 2-3tl mett
  • u. 100g mandleid
  • u.100g kookoshelbeid

Sulatada või ja kondenspiima vesivannil, lisada kookoshelbed ja segada korralikult läbi, kuumutada 2-3min. Lasta massil jahtuda. Jahtunud massi lisada toorjuust ja mesi. Panna külmkappi tahenema.

Poole massist panin “kreeka pähkli” vahvlite sisse, keskele panin mandli. Kokku sain 60tk

Poole massist rullisin lihtsalt trühvliteks, keskele panin pool mandlit ja rullisin kookoshelvestes. Kokku sain u. 70tk

23. Dec 2009 - Posted by | Kondenspiim, Toorjuust, Trühvlid/maiustused

4 kommentaari »

  1. Tere:)
    Teen juba teist retsepti teie kogust:) Väga hea tuli kringel halvaaga ja nüüd teen kommi toorjuustu kooki.
    Väga huvitavad tunduvad aga kodused raffaellod.Kuid poel masinat nende tegemiseks.Ehk on pilti teil masinast milline see välja näeb?Praegu pole mingit ettekujutust:)

    Kaunist suve:)

    kommentaar kirjutas Ene | 6. Aug 2010 | Vasta

    • Tere, väga tore kuulda, et te olete mu retseptikogust midagi sobivat leidnud.
      Leidsin internetist ühe pildi, kus on kasutatud sama “masinat” http://farm1.static.flickr.com/33/103564820_ea5a3d8cdf.jpg . Seda kuumutatakse gaasil, mingit elektrit see ei vaja. Kaubanduses pole sellist asja kohanud, leidsin selle vanemate juurest.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 6. Aug 2010 | Vasta

  2. Olen ka mitmeid retsepte siit leidnud enda jaoks. Kõigega olen rahule jäänud. Aitäh🙂
    Aga tahaks küsida. Kas halvaakringel väga magus ei ole? Tahan järgmine nädal enda sünnipäevaks tööle kaasa teha.🙂

    kommentaar kirjutas Taivi | 9. Jun 2014 | Vasta

    • Aitäh, positiivse tagasiside eest!
      Kahjuks ma ei oska öelda, kas halvaakringel tuleb väga magus või mitte. Pole selle retsepti järgi ammu teinud.

      kommentaar kirjutas liinakasela | 10. Jun 2014 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: