Kokkamine

Piparkoogitaigen

u. 1,4kg

  • 2dl suhkrusiirupit (kasutasin heledat siirupit, aga sobib ilmselt ka tume)
  • 2dl suhkrut
  • 1 pakk piparkoogi maitseainet (25g meira)
  • 1spl kardemoni
  • 250g võid
  • 2 muna
  • 600g nisujahu
  • 2tl söögisoodat

Suhkrut ja suhkrusiirupit kuumutada potis keemiseni koos maitseainetega. Võtta tulelt, lisada või, segada kuni või on sulanud. Lasta jahtuda umbes käesoojuseni ning lisada vispeldades munad. Viimasena lisada nisujahu koos söögisoodaga ning sõtkuda korralikult läbi. Taigen asetada kilesse ja panna vähemalt ööks külmkappi.

Rullida jahusel pinnal õhukeseks. Vormida piparkoogid, küpsetada 200 kraadi juures 6-7min.

Taignast sai mõnusad, veidi muredamapoolsed piparkoogid.

Advertisements

20. dets. 2009 - Posted by | Taignad

2 kommentaari »

  1. kas terve pakk maitseainesegu ei ole palju?

    Kommentaar kirjutas minukiisu | 20. dets. 2009 | Vasta

    • Minu arust ei ole palju, täiesti parajalt vürtsikas.

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 20. dets. 2009 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: