Kokkamine

Piparkoogitaigen

u. 1,4kg

  • 2dl suhkrusiirupit (kasutasin heledat siirupit, aga sobib ilmselt ka tume)
  • 2dl suhkrut
  • 1 pakk piparkoogi maitseainet (25g meira)
  • 1spl kardemoni
  • 250g võid
  • 2 muna
  • 600g nisujahu
  • 2tl söögisoodat

Suhkrut ja suhkrusiirupit kuumutada potis keemiseni koos maitseainetega. Võtta tulelt, lisada või, segada kuni või on sulanud. Lasta jahtuda umbes käesoojuseni ning lisada vispeldades munad. Viimasena lisada nisujahu koos söögisoodaga ning sõtkuda korralikult läbi. Taigen asetada kilesse ja panna vähemalt ööks külmkappi.

Rullida jahusel pinnal õhukeseks. Vormida piparkoogid, küpsetada 200 kraadi juures 6-7min.

Taignast sai mõnusad, veidi muredamapoolsed piparkoogid.

20. Dec 2009 - Posted by | Taignad

2 kommentaari »

  1. kas terve pakk maitseainesegu ei ole palju?

    kommentaar kirjutas minukiisu | 20. Dec 2009 | Vasta

    • Minu arust ei ole palju, täiesti parajalt vürtsikas.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 20. Dec 2009 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: