Kokkamine

Virsikukook riisiga

  • 400g virsikukompotti (kaal ilma vedelikuta)
  • 1l piima
  • 1 vaniljekaun
  • 2sl kakaod
  • 1tl riivitud sidrunikoort
  • 200g riisi
  • 100g võid
  • 50g purustatud ja röstitud metsapähkleid
  • 4 munakollast
  • 3 munavalget
  • 100g suhkrut
  • 50g jahu
  • veidi soola

Kreem:

  • 1dl vahukoort
  • 100g toorjuustu
  • veidi suhkrut
  • röstitud metsapähklipuru
  • veidi konjakit

Riis keeta piimas koos kakao ja vaniljekaunaga tasasel tulel pehmeks (oht põhja kõrbeda). Virsikud tükeldada (jätta mõned kaunistamiseks). Segada riisile hulka või, suhkur, munakollased, jahu, pähklid ja virsikukuubikud.

Vahustada munavalged veidikese soolaga tugevaks vahuks ning lisada kohevust hoides munavaht taignale. Valada küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasutasin 28cm vormi), küpsetada 180 kraadi juures u. 50-60min.

Lasta koogil jahtuda ning eraldada vormist. Vahustada vahukoor suhkruga, lisada toorjuust, pähklid ja konjak. Katta sellega kook ning kaunistada virsikutega.

Väga omapärane kook. Leidsin retsepti ajakirjast Köök.

Advertisements

5. dets. 2009 - Posted by | Koogid, Riis, Toorjuust, Virsikud

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: