Kokkamine

Mõmmi tort

Põhi:

  • 6tk Muna
  • 2dl Suhkrut
  • 2dl Nisujahu
  • 1dl tärklist
  • 2tl küpsetuspulbrit

Munavalged eraldada munakollastest. Munavalged vahustada suhkruga tugevaks vahuks. Vahustada ka munakollased ning segada munavalge hulka. Segada kokku omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõeluda jahusegu munavahu hulka ettevaatlikult. Taigen kallata küpsetusplaadile ja küpsetada 200 kraadi juures u. 25min. Lasta jahtuda ja eemaldada plaadilt.

Täidis:

  • 3dl virsikukompotti
  • 3dl vahukoort
  • 5tl zelatiini
  • 2spl suhkrut
  • 2tl vanilljesuhkrut

Immutamiseks:

  • piima
  • vaniljesuhkrut

Virsikud kurnata ja püreestada. Vahukoor vahustada suhkruga. Zelatiin panna külma vette paisuma ning kuumutada vesivannil. Lisada zelatiini hulka virsikupüree ning lisada see mass omakorda vahukoore hulka.

Mõmmile tegin kolm kihti. Biskviitpõhja lõikasin kaheks kihiks ja kolmanda kihi panin kahest tükist kokku, mis jäi äärtest järgi. Kuju lõikasin käe järgi välja ning immutasin igat kihti veidi piimaseguga ning määrisin täidise vahele. Peale ja külgedele määrisin ka veidi täidist. Lasin seista külmkapis paar tundi.

Kaunistasin pruuni küpsisepuruga ja käpad/näo tegin martsipanist, millele kontuurid šokolaadist.

Advertisements

2. dets. 2009 - Posted by | Tordid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: