Viinamarja jogurtikook
Tegelikult see kook peaks nägema välja hoopis teistsugune. Kuna mul oli koogiga kiire siis valasin liiga vara pealmise kihi peale, alumine kiht ei olnud veel täielikult tarretunud ja need kihid läksid segamini. Tegelikult peaks kook nägema välja selline, et peal on läbipaistev tarretis ja sealt paistavad poolikud viinamarjad.
Retsept on kirjutatud, kuidas õigesti teha. Kui teen kooki uuesti siis laen õige pildi ka üles.
- 2 muna
- 60g jahu
- 50g suhkrut
- soola
Kate:
- 700g maitsestamata jogurtit
- 250g vahukoort
- 30g zelatiini
- 120g suhkrut
Kaunistamiseks:
- 300-400g viinamarju
- 80g suhkrut
- 1tl sidrunimahla
- 15g zelatiini
- 250g vett
Vahustada munavalged soola ja suhkruga tugevaks vahuks. Lisada eelnevalt vahustatud munakollane ja siis jahu. Küpsetada taigent lahtikäivas koogivormis 170 kraadi juures, kuni taigen on kuldpruun. Jahtunud koogipõhi võtta vormist välja, vorm pesta ja katta alt toidukilega ja äärtesse võib panna veidi toiduõli. Panna koogipõhi tagasi koogivormi sisse.
Lasta zelatiinil külmas vees paisuda. Vahustada vahukoor suhkruga. Vesivannil kuumutada zelatiini, kuni terad on kenasti segunenud. Valada zelatiini hulka maitsestamata jogurt, samal ajal segades. Siis segada sinna hulka vahukoor. Mass kallata koogivormi. Pooled viinamarjad kukutada koogivormi põhja. Panna kook külmkappi u. 10-20min, kuni natuke on pealt tarretuma hakanud, siis kaunistada pealt poolikute viinamarjadega ning panna uuesti külmkappi tagasi ja lasta korralikult ära tarduda (mõneks tunniks).
Segada 250g külma vett zelatiinipulbriga. Lasta zelatiinil paisuda, siis lisada sidrunimahl ja suhkur ning kuumutada vesivannil, kuni segu muutub ühtlaseks. Kallata segu koogile peale. Lasta lõplikult tarduda 4-5 tundi.
Thank you, I’ve recently been searching for info approximately this subject for a while and yours is the greatest I’ve came upon so
far. But, what about the conclusion? Are you positive concerning the source?