Kokkamine

Kapsarullid tomatikastmes

DSC_004910-12 kapsarulli

  • 1 suur peakapsas
  • 600g veisehakkliha
  • 300g keedetud riisi
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 1 munavalge
  • 100g tomatipastat,
  • 1 puljongikuubik,
  • 1 küüslauguküüs,
  • tilli
  • sidrunimahla
  • suhkrut
  • soola
  • pipart

DSC_0053Võib kasutada ka savoy kapsast (oleks isegi seda kasutanud, aga kohalikus poes ei olnud seda). Eemaldada kapsapeast ettevaatlikult u.10-12 lehte. Pesta need õrnalt puhtaks ning panna lühikeseks ajaks kergelt soolasesse kuuma vette, nõrutada ja lõigata kõvad leherootsude kohad välja, võib ka lihahaamriga õrnalt jämedamaid kohti lüüa.

Puhastada porgand ja lõigata väikesteks kuubikuteks, sibul koorida ja peenestada. Segada liha, riis, porgand, sibul ja munavalge hoolikalt segamini. Maitsestada segu soola ja pipraga. Panna igale kapsalehele täidist, keerata küljed kokku ja pöörata kapsalehe rootsu suunas rullideks. Rullid asetada ahjuvormi pőhja, et nad oleksid tihedalt üksteise kőrval. Tomatipastat kuumutada potis, lisada u.400-500ml vett ja puljongikuubik, tükeldatud küüslauk, suhkur, sool ja pipar ning maitse järgi ka sidrunimahla, lõpus lisada ka tükeldatud till. Kastet võib vajadusel paksendada veidi jahu või kastmepaksendajaga. Valada kapsarullid üle enamuse keeva kastmega(nii et kaetud oleks) ja küpsetada ahjus fooliumi all u. 40min, siis vőtta välja, lisada ülejäänud kaste ja küpsetada ilma fooliumita veel u. 20min, kuni läheb pealt pruuniks ja kapsas saab valmis. Serveerida keedukartulitega.

6. Nov 2009 - Posted by | Hakkliha, Kapsas, Riis

6 kommentaari »

  1. Mina olen ka küüslauku pannud! Maitseb hea

    kommentaar kirjutas casas de madera | 7. Nov 2009 | Vasta

  2. Mismoodi sa kapsalehed tervelt kapsast kätte saad?🙂

    kommentaar kirjutas Kati | 11. Mar 2011 | Vasta

    • Ega see väga lihtne tegevus ei olegi, tuleb ettevaatlikult järkjärgult lahti võtta, mõned saavad rohkem kahjustada, mõned vähem. Mul mingit head nippi küll jagada pole🙂.

      kommentaar kirjutas kokkamine | 11. Mar 2011 | Vasta

      • Ma suutsin ainult 7 lehte saada. Ülejäänud täidisele lisasin järmine päev kaks muna, maitseaineid ja välja tuli omanäoline riisiga pikkpoiss😛

        kommentaar kirjutas Kati | 13. Mar 2011

  3. Katsetasin täna kapsarullid tomatikastmes retsepti, rullid on veel ahjus aga annan nippe, kuidas kapsalehed kapsa küljest tervelt kätte saada. Panin kapsapea tervenisti potti ja valasin vee peale ning lasin vee koos kapsaga pliidil kuumaks, hoidsin kapsast nii ca 10min. Enne uuristasin kapsa varre kohta augu. Sain pärast kuumutaimist ilma mingi probleemita 7 tervet kapsalehte kätte ja kordasin sama allesjäänud kapsapeaga, kuni vajalik arv lehti käes. Nüüd aga ootan, et saaks maiustama hakata🙂

    kommentaar kirjutas Liis | 23. Oct 2012 | Vasta

    • Aitäh heade soovituste eest!

      kommentaar kirjutas kokkamine | 24. Oct 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: