Kokkamine

Kapsarullid tomatikastmes

DSC_004910-12 kapsarulli

  • 1 suur peakapsas
  • 600g veisehakkliha
  • 300g keedetud riisi
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 1 munavalge
  • 100g tomatipastat,
  • 1 puljongikuubik,
  • 1 küüslauguküüs,
  • tilli
  • sidrunimahla
  • suhkrut
  • soola
  • pipart

DSC_0053Võib kasutada ka savoy kapsast (oleks isegi seda kasutanud, aga kohalikus poes ei olnud seda). Eemaldada kapsapeast ettevaatlikult u.10-12 lehte. Pesta need õrnalt puhtaks ning panna lühikeseks ajaks kergelt soolasesse kuuma vette, nõrutada ja lõigata kõvad leherootsude kohad välja, võib ka lihahaamriga õrnalt jämedamaid kohti lüüa.

Puhastada porgand ja lõigata väikesteks kuubikuteks, sibul koorida ja peenestada. Segada liha, riis, porgand, sibul ja munavalge hoolikalt segamini. Maitsestada segu soola ja pipraga. Panna igale kapsalehele täidist, keerata küljed kokku ja pöörata kapsalehe rootsu suunas rullideks. Rullid asetada ahjuvormi pőhja, et nad oleksid tihedalt üksteise kőrval. Tomatipastat kuumutada potis, lisada u.400-500ml vett ja puljongikuubik, tükeldatud küüslauk, suhkur, sool ja pipar ning maitse järgi ka sidrunimahla, lõpus lisada ka tükeldatud till. Kastet võib vajadusel paksendada veidi jahu või kastmepaksendajaga. Valada kapsarullid üle enamuse keeva kastmega(nii et kaetud oleks) ja küpsetada ahjus fooliumi all u. 40min, siis vőtta välja, lisada ülejäänud kaste ja küpsetada ilma fooliumita veel u. 20min, kuni läheb pealt pruuniks ja kapsas saab valmis. Serveerida keedukartulitega.

Advertisements

6. nov. 2009 - Posted by | Hakkliha, Kapsas, Riis

6 kommentaari »

  1. Mina olen ka küüslauku pannud! Maitseb hea

    Kommentaar kirjutas casas de madera | 7. nov. 2009 | Vasta

  2. Mismoodi sa kapsalehed tervelt kapsast kätte saad? 🙂

    Kommentaar kirjutas Kati | 11. märts 2011 | Vasta

    • Ega see väga lihtne tegevus ei olegi, tuleb ettevaatlikult järkjärgult lahti võtta, mõned saavad rohkem kahjustada, mõned vähem. Mul mingit head nippi küll jagada pole :).

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 11. märts 2011 | Vasta

      • Ma suutsin ainult 7 lehte saada. Ülejäänud täidisele lisasin järmine päev kaks muna, maitseaineid ja välja tuli omanäoline riisiga pikkpoiss 😛

        Kommentaar kirjutas Kati | 13. märts 2011

  3. Katsetasin täna kapsarullid tomatikastmes retsepti, rullid on veel ahjus aga annan nippe, kuidas kapsalehed kapsa küljest tervelt kätte saada. Panin kapsapea tervenisti potti ja valasin vee peale ning lasin vee koos kapsaga pliidil kuumaks, hoidsin kapsast nii ca 10min. Enne uuristasin kapsa varre kohta augu. Sain pärast kuumutaimist ilma mingi probleemita 7 tervet kapsalehte kätte ja kordasin sama allesjäänud kapsapeaga, kuni vajalik arv lehti käes. Nüüd aga ootan, et saaks maiustama hakata 🙂

    Kommentaar kirjutas Liis | 23. okt. 2012 | Vasta

    • Aitäh heade soovituste eest!

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 24. okt. 2012 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: