Kokkamine

Linnupiimakook

DSC_0444
Põhi:
  • 6 munakollast
  • 150 g rasvainet
  • 300 g jahu
  • 250 g hapukoort
  • 200 g suhkrut
  • 1 tl soodat
  • 3 spl mõrukakaod
Kate:
  • 6 munavalget
  • 2 spl suhkrut
  • vaniljesuhkrut
  • sidruniessentsi
Kreem:
  • 100 g hapukoort
  • 100 g võid
  • 4 spl mõrukakaod
  • 6 spl suhkrut

Munakollased eraldada munavalgetest. Munakollased vahustada suhkruga, lisada hapukoor, jahu, sooda, kakao ja kõige lõpus eelnevalt sulatatud või. Küpsetada põhja eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 15-20 min. Samal ajal, kui põhi valmib, vahustada munavalged suhkru, vaniljesuhkru ja sidruniessentsiga kõvaks vahuks. Kui põhi on valmis saanud, jahutada ahi 100 kraadini, asetada põhjale munavalge ja küpsetada 100 kraadi juures 5 min. Glasuuri valmistamiseks kuumutada kastrulis hapukoor, kakao ja suhkur, kui on keema tõusnud, lisada või ja kuumutada kuni või on sulanud. Asetada glasuur koogile ning panna jahedasse ruumi veidikeseks ajaks.

Retseptist tuleb suur plaaditäis kooki.

Retsept võetud: http://liiz17.blogspot.com/2009/05/linnupiimakook.html

1. Nov 2009 - Posted by | Koogid

3 kommentaari »

  1. muidu oli kõik hea,aga linnupiima sai 6st munast liiga vähe jäi meeletult õhuke kiht ja ka katet oli liiga vähe ning liiga palju võid kook ujus pealt võist😀 aga muidu oli hea

    kommentaar kirjutas Anonüümne | 24. Feb 2014 | Vasta

  2. Oma 15 aastat tagasi sai seda kooki pea iga nädalavahetus tehtud, kolimistega aga kahjuks oli retsept kaduma läinud. Tore taaskord vana asja meelde tuletada.
    Plaadi suurus oleks võinud sentimeetrites kirjas olla. Millegi pärast glasuur ei tulnud mul välja, või eraldus hapukoore-kakao-suhkru massist kuumutamisel. Kook samuti ujus võis peale külmutamist/jahutamist! Aga maitsev suutäis tuli siiski 😄

    kommentaar kirjutas SfEmme | 16. May 2015 | Vasta

  3. Koos tänasega olen ma seda kooki juba teinud 5korda. Ei saanud aru, mis või ujumisest te räägite. Põhi on supper, munavalge on hästi, aga täna glasuur ujus võis, mille ma kahjuks minema pidin viskama. Nüüd ei tea, kumba süüdistada, kas odavamat kakaod (säästumarketi oma toodand) või Epiima võid…. Seni oli kakao koguaeg Meie Mark ja või valikuks Tere 82% või. Uurides odava ja kalli vahendite erinevust, siis oli see väga väike. Vbl oli tegemist siis hoopis mitte vedamisega. Nüüd ei teagi, kas proovida uuesti, või osta poest kallimad ained ja siis uuesti teha.
    Kook ise on nii maitsev, et lapsed ainult tellivad, söövad ja kiidavad. Retsepti olen pidanud igale sööjale jagama🙂

    kommentaar kirjutas Helina | 8. Jul 2016 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: