Kokkamine

Õuna-toscakook

Põhi:DSC_0527

  • 2 muna
  • 80g suhkrut
  • 40g võid
  • 50g piima
  • 2dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 500g hapukaid õunu
  • 1tl kaneeli

Kate:

  • 75 g võid
  • 1dl suhkrut
  • 2spl jahu
  • 100g mandlilaaste

DSC_0541Vahustada munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisada sulatatud või, piim ning jahu-küpsetuspulbri segu. Segada ühtlaseks taignaks. Laotada taigen küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja(24cm). Koorida ja viilutada õunad, segada kaneeliga ning valada taignale. Katta vorm pealt küpsetuspaberi või fooliumiga. Küpsetada ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Tosca katte jaoks sulatada potis või, lisada suhkur, jahu ja mandlilaastud. Lasta pidevalt segades korraks keema tõusta. Valada segu koogile ja küpsetada veel 10–15 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.

17. Oct 2009 - Posted by | Õunad, Õunakoogid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: