Õuna-toscakook
Põhi:
- 2 muna
- 80g suhkrut
- 40g võid
- 50g piima
- 2dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
- 500g hapukaid õunu
- 1tl kaneeli
Kate:
- 75 g võid
- 1dl suhkrut
- 2spl jahu
- 100g mandlilaaste
Vahustada munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisada sulatatud või, piim ning jahu-küpsetuspulbri segu. Segada ühtlaseks taignaks. Laotada taigen küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja(24cm). Koorida ja viilutada õunad, segada kaneeliga ning valada taignale. Katta vorm pealt küpsetuspaberi või fooliumiga. Küpsetada ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Tosca katte jaoks sulatada potis või, lisada suhkur, jahu ja mandlilaastud. Lasta pidevalt segades korraks keema tõusta. Valada segu koogile ja küpsetada veel 10–15 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun.
Kommentaare veel pole.
Lisa kommentaar