Kokkamine

Ploomikook

Põhi:DSC_0500

Kasutasin hetkel poest ostetud muretaigent.

Aga võib teha ise nii:

  • 125 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 500g lahjat kohupiima (kasutasin vaniljemaitselist lahjat kohupiima)
  • 100g hapukoort
  • 3 muna
  • 80g suhkrut
  • 1spl tärklist

Peale:

  • 10-15 ploomi

DSC_0533Asetada taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja, ääred kõrgemad. Küpsetada 200 kraadi juures 15.min. Vahustada munad suhkruga, lisada kohupiim ja hapukoor ning kõige lõpuks tärklis. Ploomid poolitada ja eemaldada kivid. Taigen kallata eelküpsetud koogipõhjale, ja taigna peale asetada vaikselt üksteise kõrvale ploomid, kumer pool üles. Kooki küpsetada 200 kraadi juures u. 30 min.

Kohupiim, lahja
Hapukoor 10%
Ploom
Muna
Taigen
Suhkus

29. Sep 2009 - Posted by | Kohupiim, Kohupiimakoogid, Ploomid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: