Ploomikook
Põhi:
Kasutasin hetkel poest ostetud muretaigent.
Aga võib teha ise nii:
- 125 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 3 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
- 500g lahjat kohupiima (kasutasin vaniljemaitselist lahjat kohupiima)
- 100g hapukoort
- 3 muna
- 80g suhkrut
- 1spl tärklist
Peale:
- 10-15 ploomi
Asetada taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja, ääred kõrgemad. Küpsetada 200 kraadi juures 15.min. Vahustada munad suhkruga, lisada kohupiim ja hapukoor ning kõige lõpuks tärklis. Ploomid poolitada ja eemaldada kivid. Taigen kallata eelküpsetud koogipõhjale, ja taigna peale asetada vaikselt üksteise kõrvale ploomid, kumer pool üles. Kooki küpsetada 200 kraadi juures u. 30 min.
Kohupiim, lahja |
Hapukoor 10% |
Ploom |
Muna |
Taigen |
Suhkus |
Kommentaare veel pole.
Lisa kommentaar