Kokkamine

Ploomikook

Põhi:DSC_0500

Kasutasin hetkel poest ostetud muretaigent.

Aga võib teha ise nii:

  • 125 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 500g lahjat kohupiima (kasutasin vaniljemaitselist lahjat kohupiima)
  • 100g hapukoort
  • 3 muna
  • 80g suhkrut
  • 1spl tärklist

Peale:

  • 10-15 ploomi

DSC_0533Asetada taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja, ääred kõrgemad. Küpsetada 200 kraadi juures 15.min. Vahustada munad suhkruga, lisada kohupiim ja hapukoor ning kõige lõpuks tärklis. Ploomid poolitada ja eemaldada kivid. Taigen kallata eelküpsetud koogipõhjale, ja taigna peale asetada vaikselt üksteise kõrvale ploomid, kumer pool üles. Kooki küpsetada 200 kraadi juures u. 30 min.

Kohupiim, lahja
Hapukoor 10%
Ploom
Muna
Taigen
Suhkus
Advertisements

29. sept. 2009 - Posted by | Kohupiim, Kohupiimakoogid, Ploomid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: