Kokkamine

Jõhvikakook

Midagi jõhvikasõpradeleDSC_0267

Põhi

  • 200g kakao küpsiseid (Kalev, Selga)
  • 70g võid

Täidis

  • 3dl jõhvikaid (u.250g)
  • 4dl vahukoort
  • 400g kohupiimapastat
  • 2dl suhkrut
  • 1dl vett
  • 5tl zelatiini

Kaunistamiseks

  • 0,5-1dl jõhvikaid

DSC_0272Küpsised purustada ja segada sulatatud võiga, mass suruda küpsetusvormi põhja (nt. 24cm lahtikäiv vorm), põhja küpsetada 200kraadi juures u.10 minutit. Zelatiin panna vette paisuma mõneks minutiks ja siis sulatada vesivannil. Vahukoor vahustada suhkruga. Jõhvikad püreestada ja segada kohupiimaga, selle hulka segada vaikselt vahukoor ning siis niristada juurde zelatiin. Jõhvika-kohupiimamass kallata küpsetatud põhjale ja panna 12h külmkappi. Serveerida värskete jõhvikatega.

Advertisements

27. sept. 2009 - Posted by | Jõhvikad, Kohupiim, Kohupiimakoogid

2 kommentaari »

  1. Suurepärane kook!:)

    Kommentaar kirjutas Sandra | 27. jaan. 2010 | Vasta

    • Tänan 🙂

      Kommentaar kirjutas kokkamine | 27. jaan. 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: