Jõhvikakook
Midagi jõhvikasõpradele
Põhi
- 200g kakao küpsiseid (Kalev, Selga)
- 70g võid
Täidis
- 3dl jõhvikaid (u.250g)
- 4dl vahukoort
- 400g kohupiimapastat
- 2dl suhkrut
- 1dl vett
- 5tl zelatiini
Kaunistamiseks
- 0,5-1dl jõhvikaid
Küpsised purustada ja segada sulatatud võiga, mass suruda küpsetusvormi põhja (nt. 24cm lahtikäiv vorm), põhja küpsetada 200kraadi juures u.10 minutit. Zelatiin panna vette paisuma mõneks minutiks ja siis sulatada vesivannil. Vahukoor vahustada suhkruga. Jõhvikad püreestada ja segada kohupiimaga, selle hulka segada vaikselt vahukoor ning siis niristada juurde zelatiin. Jõhvika-kohupiimamass kallata küpsetatud põhjale ja panna 12h külmkappi. Serveerida värskete jõhvikatega.
Suurepärane kook!:)
Tänan 🙂