Kokkamine

Jõhvikakook

Midagi jõhvikasõpradeleDSC_0267

Põhi

  • 200g kakao küpsiseid (Kalev, Selga)
  • 70g võid

Täidis

  • 3dl jõhvikaid (u.250g)
  • 4dl vahukoort
  • 400g kohupiimapastat
  • 2dl suhkrut
  • 1dl vett
  • 5tl zelatiini

Kaunistamiseks

  • 0,5-1dl jõhvikaid

DSC_0272Küpsised purustada ja segada sulatatud võiga, mass suruda küpsetusvormi põhja (nt. 24cm lahtikäiv vorm), põhja küpsetada 200kraadi juures u.10 minutit. Zelatiin panna vette paisuma mõneks minutiks ja siis sulatada vesivannil. Vahukoor vahustada suhkruga. Jõhvikad püreestada ja segada kohupiimaga, selle hulka segada vaikselt vahukoor ning siis niristada juurde zelatiin. Jõhvika-kohupiimamass kallata küpsetatud põhjale ja panna 12h külmkappi. Serveerida värskete jõhvikatega.

27. Sep 2009 - Posted by | Jõhvikad, Kohupiim, Kohupiimakoogid

2 kommentaari »

  1. Suurepärane kook!:)

    kommentaar kirjutas Sandra | 27. Jan 2010 | Vasta

    • Tänan🙂

      kommentaar kirjutas kokkamine | 27. Jan 2010 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: