Kokkamine

Lõhe püreesupp

  • 6 sl oliiviõliDSC_0013p
  • 3 porgandit (250g)
  • 1 sibul (70g)
  • 1 väike porru (120g)
  • 1 punane paprika (140g)
  • 3 küünt küüslauku
  • 1 sidrun
  • 2 loorberilehte
  • 400 g purustatud tomateid
  • 1l kala- puljongit
  • 0,5tl paprikapulbrit
  • 800g lõhefileed
  • 2dl 10% rõõska koort
  • 0,5tl meresoola
  • 0,5tl musta pipart
  • 0,5tl suhkrut
  • punt tilli

Serveerimiseks:

  • röstitud saia

DSC_0010lKeeta kalapuljong või kasutada kalafondi/kalakuubikut.

Valmistada ette aedviljad. Kuumutada potis õli, lisada sibul, küüslauk, porru ja porgand ning passeerida toiduained. Lisada riivitud sidrunikoor, loorberilehed ja purustatud tomatid. Hautada 5 minutit. Lisada kalapuljong, paprika ja hauta veel 30 minutit, lisada ka sidrunimahl. Püreestada toiduained ning panna pott uuesti tulele, lisada rõõsk koor, maitseianed, tükeldatud till ja kalafilee tükid. Kuumutada õrnalt läbi. Supis peaks tunda olema soolast, piprast, magusat ja haput maitset.

Serveerida röstitud saiakuubikutega.

Advertisements

14. sept. 2009 - Posted by | Kala, Supid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: