Kokkamine

Lõhe püreesupp

  • 6 sl oliiviõliDSC_0013p
  • 3 porgandit (250g)
  • 1 sibul (70g)
  • 1 väike porru (120g)
  • 1 punane paprika (140g)
  • 3 küünt küüslauku
  • 1 sidrun
  • 2 loorberilehte
  • 400 g purustatud tomateid
  • 1l kala- puljongit
  • 0,5tl paprikapulbrit
  • 800g lõhefileed
  • 2dl 10% rõõska koort
  • 0,5tl meresoola
  • 0,5tl musta pipart
  • 0,5tl suhkrut
  • punt tilli

Serveerimiseks:

  • röstitud saia

DSC_0010lKeeta kalapuljong või kasutada kalafondi/kalakuubikut.

Valmistada ette aedviljad. Kuumutada potis õli, lisada sibul, küüslauk, porru ja porgand ning passeerida toiduained. Lisada riivitud sidrunikoor, loorberilehed ja purustatud tomatid. Hautada 5 minutit. Lisada kalapuljong, paprika ja hauta veel 30 minutit, lisada ka sidrunimahl. Püreestada toiduained ning panna pott uuesti tulele, lisada rõõsk koor, maitseianed, tükeldatud till ja kalafilee tükid. Kuumutada õrnalt läbi. Supis peaks tunda olema soolast, piprast, magusat ja haput maitset.

Serveerida röstitud saiakuubikutega.

14. Sep 2009 - Posted by | Kala, Supid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: