Kokkamine

Soolalõhe

  • 600g lõhe DSC_0010
  • 4-5tl meresoola (kui kasutada tavalist soola siis 2-3tl)
  • 1tl suhkrut
  • 1tl piprasegu
  • võib kasutada ka tilli, mina hetkel ei kasutanud

Fileerida kala (kui ostsid terve kala) ning korjata luud välja (keskmine luu rida tuleb käsitsi välja võtta, hea on seda teha spetsiaalsete näpitsatega).
Filee asetada suure fooliumi peale(et pärast saaks kala foolumi sisse mässida), nahk allapoole. Kala peale puistata sool, suhkur, pipar (till). Nüüd katta kogu kala fooliumiga kinni ning asetada külmkappi vähemalt 10 tunniks.DSC_0005
Kui serveerida siis puhastada soolast/piprast/suhkrust ja lõigata õhukesed viilud.Serveerida röstsaia ja külma viinaga.

12. Sep 2009 - Posted by | Kala

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: