Kokkamine

Paneerimine

Paneerimine – pooltoote ümbritsemine jahu, muna ja jahu, riivsaia või mõne muu toiduainega, et toiduaine jääks mahlasem ja välimus oleks kena.

Veerikaste toiduainete viilud kastetakse riivsaiasse või jahusse (kala, maks, aedvili).

Kuivemate toiduainete viilud kastetakse esmalt lahtiklopitud munasse või muna-piimasegusse ja seejärel riivsaiasse või jahusse (liha, kala).

Liha pooltoodete paneerimine.

Kasutatakse nii ühe-, kahe- kui ka mitmekordset paneeringut. Enne paneeringut liha maitsestatakse.

Liha pooltooteid võidakse paneerida:

  • jahus
  • riivsaias
  • munasegus ja riivsaias (nt. Paneeritud sealiha)
  • jahus, munasegus ja seejärel riivsaias

Paneeringukihina võidakse kasutada ka riivjuustu, hakitud pähkleid jne.

Lihatükke paneeritakse vahtult enne kuumtöötlemist.

Kalade paneerimine.

Paneerimiseks kasutatakse rohkem väherasvaseid kalu. Kalad maitsestatakse vahetult enne paneerimist, maitsestamiseks sobivad sool, sidrunipipar, must ja valge pipar, aed-haraputk, till, petersell. Kalad paneeritakse vahetult enne praadimist.

Paneerida võib:

  • nisujahus
  • riivsaias
  • muna-piimasegus ja riivsaias või
  • nisujahus, munapiimasegus ja riivsaias (nt. Paneeritud heik)

Kalatükid võib kasta ka taignasse.

ALLIKAS: “Kulinaaria” Sirje Rekkor 2006

  1. t säilitada toiduaine mahlakust.

    Paneeritakse; jahu, muna ja jahu, riivsaia, seemnete või mõne muu t.a

    Veerikaste t.a viilud kastetakse riivsaiasse või jahusse (kala, maks, aedvili)

    Kuivemate t.a viilud kastetekase esmaslt lahtiklopitud munasse või muna-piimasegusse ja see järel riivsaiasse või jahusse (liha, kala)

12. Sep 2009 - Posted by | Uncategorized

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: