Kokkamine

Ploomi-kohupiimakook

Suurepärane kook, ploomikompot tegi koogi nii mahlaseks ja mõnusaks🙂 . Maitseb nii külmalt kui kuumalt väga hästi.DSC_0229

  • 1 pakk Juubeli tordipulbrit
  • 3 muna
  • 1 purk ploomikompotti (kasutasin isetehtud kompotti, võib ka lihtsalt ploome kasutada)
  • 400g maitsestamata jogurtit
  • 500g kohupiima

Munad  vahustada, (kui kasutada töötlemata ploome lisada suhkrut) lisada maitsestamata jogurt ning kohupiim. Ploomid teha katki ja eemaldada kivid, võib isegi saumikseriga purustada, lisades ka vedelikku. DSC_0222Koogivorm määrida võiga või kasutada küpsetuspaberit. Koogivormi põhja puistata 1/3 tordipulbrist, selle peale panna lusikaga vaikselt kohupiimasegu, laotada kenasti laiali. Kohupiimasegu peale panna ploomikompot. Siis panna teine kolmandik tordipulbit ning uuesti kohupiim ja ülejäänud ploomikompot.  Viimase kihina panna tordipulbrit(nii et natuke jääb veel sellest järgi), sinna peale panna veel veidi kohupiima ja puistata õrnalt järgijäänud tordipulbriga üle, pealmine kiht ei tohiks jääda paks, muidu pulber ei küpse ära. Küpsetada 180 kraadi juures 30-40min.

6. Sep 2009 - Posted by | Kohupiim, Kohupiimakoogid, Ploomid

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: