Borš
Suur potitäis
- 200g porgandit
- 400g kapsast
- 300g liha
- 2 küünt küüslauku
- 250g peeti
- 180g kartulit
- 100g sibulat
- 2 puljongikuubikut
- soola, pipart
- äädikas
Toiduained tükeldada, kapsal ja kartulil teha suuremad tükid. u. 2l vett panna keema, lisada keevasse vette puljongikuubikud. Porgand, sibul ja küüslauk praadiga pannil kergelt. Keevasse puljiongivette lisada kõigepealt peedikuubikud, lasta keema tõusta, lisada praetud kuubikud, lasta uuesti keema tõusta, lisada kapsas ning kui on uuesti keema hakanud lisada kartul. Keeta enamvähem pehmeks ja siis lisada praetud ning maitsestatud liha. Kui kõik toiduained on pehmed maitsestada äädika, soola ja pipraga. Kui supp valmis, lisada supile peale maitserohelist ja lasta kaaneall järelvalmida. Enne serveerimist segada. Minu lemmik supp 🙂
Kas riivitud peediga tuleb ka hea supp? Tahaks just selle retsepti järgi teha… minu lemmik supp ka :))
Tere, Riivitud peediga saab ka teha.
Kas peet on keedetud või toorelt tükeldatud? 🙂
Tere. Toorelt 🙂