Kokkamine

Virsikutort

Koostis:IMG_2481

  • 200g purustatud (kakaoga) küpsiseid
  • 80g sulatatud võid

Virsikutäidis:

  • 500g kvaliteetset püreestatud virsikut, olen kasutanud ka virsiku kompotti siirupis ja ise püree teinud sellest.
  • 200g maitsestamata jogurtit
  • 2dl 35% rõõska koort
  • 3sl suhkrut
  • 1 sidrun (ainult mahl)
  • 2sl zelatiini

Kaunistuseks:

  • pähkleid, münti vms.

Kõigepealt tampida küpsised pudrunuiaga katki ja segada sulavõiga. Suruda küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. (Põhja võib umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus küpsetada – siis pudiseb kook pärast veidi vähem).
Segada suures kausis virsikupüree(kui kasutad tavalist siirupis virsikut siis püreesta see enne saumikseriga) ja jogurt.
IMG_2505Kuumutada sidrunimahl väikeses kausis, lisada 2-3 sl kuuma vett. Lisada zelatiin ja segada lahustumiseni. Niristada želatiinisegu peene joana mango-jogurtisegu hulka.
Vahustada rõõsk koor suhkruga ning segada õrnalt mango-jogurtisegu hulka.
Kallata mangosegu küpsisepurupõhjale ning panna kook vähemalt 4 tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmkappi tarretuma.
Kaunistada nt pistaatsiapähklite või sidrunmelissi- või mündioksaga.

Kui kasutada tavalist mangokonservi, siis peab arvestama, et oleks 500 g viljaliha.
Kui tahta 4 tunni pärast serveerida peaks panema zelatiini veidi rohkem.

Koostis:

  • 200g purustatud (kakaoga) küpsiseid
  • 80g sulatatud võid

Virsikutäidis:

  • 500g kvaliteetset püreestatud virsikut, olen kasutanud ka virsiku kompotti siirupis ja ise püree teinud sellest.
  • 200g maitsestamata jogurtit
  • 2dl 35% rõõska koort
  • 3sl suhkrut
  • 1 suurt sidrunit (ainult mahl)
  • 2sl zelatiini

Kaunistuseks:

  • pähkleid, münti vms.
Kõigepealt tampida küpsised pudrunuiaga katki ja segada sulavõiga. Suruda küpsetuspaberiga vooderdatud 25 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. (Põhja võib umbes 10 minutit 200-kraadises ahjus küpsetada – siis pudiseb kook pärast veidi vähem).
Segada suures kausis virsikupüree(kui kasutad tavalist siirupis virsikut siis püreesta see enne saumikseriga) ja jogurt.
Kuumutada sidrunimahl väikeses kausis, lisada 2-3 sl kuuma vett. Lisada zelatiin ja segada lahustumiseni. Niristada juurde želatiinisegu peene joana mango-jogurtisegu hulka.
Vahustada rõõsk koor suhkruga ning segada õrnalt mango-jogurtisegu hulka.
Kallata mangosegu küpsisepurupõhjale ning panna kook vähemalt 4 tunniks, aga soovitavalt järgmise päevani külmkappi tarretuma.
Kaunistada nt pistaatsiapähklite või sidrunmelissi- või mündioksaga.

Kui kasutada tavalist mangokonservi, siis peab arvestama, et oleks 500 g viljaliha.
Kui tahta 4 tunni pärast serveerida peaks panema zelatiini veidi rohkem.

24. Jul 2009 - Posted by | Koogid, Virsikud

1 kommentaar »

  1. Web traffic is very important for the popularity of your website. Let’s take a look at some important points that will help you distinguish amateur from experts. The world is at your feet as far as selecting a good service.

    kommentaar kirjutas tttyamz@gmail.com | 27. Nov 2015 | Vasta


Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: