Kokkamine

Prantsuse šokolaaditort

  • 150g võidIMG_1932
  • 200g tumedat šokolaadi
  • 1sl lahustuvat kohvi
  • 3 muna
  • 2dl suhkrut
  • 100g kreeka pähkleid või metsa/maapähleid
  • 1sl vanillisuhkrut
  • 1dl nisujahu

Glasuur

  • 1dl vahukoort
  • 100g tumedat šokolaadi

Vooderdada 26cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, ääred määrida võiga.
Sulatada kastrulis või, lisada tükeldatud šokolaad ja sulatada pidevalt segades (võib ka vesivannil või mikros).
Segada hulka lahustuva kohvi pulber. Vahustada munad suhkruga, lisada šokolaadi-võisegu, tükeldatud pähklid, vanillisuhku ja jahu. Segada ja valada vormi.
Küpsetada 200kraadi juures 30-35min. Keskelt võib jääda veidi pehme. Võtta vormist ja lasta jahtuda.
Glasuuriks kuumutada koor, lisada tükeldatud šokolaad ja sulatada pidevalt segades madalal kuumusel. Lasta veidi jahtuda ja valada koogile.
Võib joonistada kahvliga peal mustri🙂.

Allikas: Šokolaadiraamat 2004

24. Jul 2009 - Posted by | Koogid, Šokolaad

Kommentaare veel pole.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: