Prantsuse šokolaaditort
- 150g võid
- 200g tumedat šokolaadi
- 1sl lahustuvat kohvi
- 3 muna
- 2dl suhkrut
- 100g kreeka pähkleid või metsa/maapähleid
- 1sl vanillisuhkrut
- 1dl nisujahu
Glasuur
- 1dl vahukoort
- 100g tumedat šokolaadi
Vooderdada 26cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, ääred määrida võiga.
Sulatada kastrulis või, lisada tükeldatud šokolaad ja sulatada pidevalt segades (võib ka vesivannil või mikros).
Segada hulka lahustuva kohvi pulber. Vahustada munad suhkruga, lisada šokolaadi-võisegu, tükeldatud pähklid, vanillisuhku ja jahu. Segada ja valada vormi.
Küpsetada 200kraadi juures 30-35min. Keskelt võib jääda veidi pehme. Võtta vormist ja lasta jahtuda.
Glasuuriks kuumutada koor, lisada tükeldatud šokolaad ja sulatada pidevalt segades madalal kuumusel. Lasta veidi jahtuda ja valada koogile.
Võib joonistada kahvliga peal mustri :).
Allikas: Šokolaadiraamat 2004
Kommentaare veel pole.
Lisa kommentaar