Kokkamine

Keedukreemi-maasikakook

Põhi:IMG_3757

  • 150g võid
  • 1dl suhkrut
  • 2 munakollast
  • 3,5dl jahu
  • veidi soola

Kreem:

  • 5dl piima
  • 1dl suhkrut
  • 2spl tärklist
  • 2 muna
  • 1tl vanilliisuhkrut

Peale:

  • Maasikad või mingeid muid marju

Vahustada toasoe või suhkruga. Lisada munakollased, jahu ning sool, segada ühtlaseks tainaks. Taigen asetada koogivormi põhja (24cm) servadest jätta kõrgemale. Küpsetada 200kraadi juures 10-15min.
Kreemi jaoks kuumutada piim suhkruga keemiseni. Kloppida tärklis ja munad kausis ühtlaseks massiks ning valada piim pidevalt segades munasegu hulka. Segu niristada tagasi kastrulisse ja jätkata kuumutamist, kuni segi pakseneb (tasasel tulel). Lisada vanillisuhkur.
Tõsta kreem jahutatud põhjale ja katta maasikatega.

Advertisements

24. juuli 2009 - Posted by | Koogid, Maasikad

3 kommentaari »

  1. tundub väga isuäratav! 🙂

    Kommentaar kirjutas annika | 17. juuni 2010 | Vasta

    • Märtsis hakkasin tegema, täna lähen uuele ringile, kui mulle ei meeldi, ei korda ma retsepti
      Keedukreemiga koogid on mu lemmikud juba aastaid.
      Lihtne ja maitsev mitu päeva.
      Liina, tänud!

      Kommentaar kirjutas Jüri | 28. juuni 2014 | Vasta

  2. Hakkan tegema, arvan, et tuleb hea, klassika ju.

    Kommentaar kirjutas Jüri | 22. märts 2014 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: