Kokkamine

Kartulivorm porru ja hakklihaga

  • 300g segu- või seahakklihaIMG-1056
  • 1 keskmine porrulauk
  • pool sibulat
  • 2 küüslaugi küünt
  • 10 keskmist kartulit
  • 2 suuremat porgandit
  • 5 muna
  • 700ml piima
  • 0,5tk köögivilja puljongi kuubikut
  • 100g juustu
  • 140g majoneesi
  • soola
  • pipart
  • võid määrimiseks

Hakkliha praadiga koos tükeldatud sibula ja küüslaugu ratastega.
Lisada riivitud porgant ja porrulauk (Lõigata risti ribad või rõngad).
IMG-1062Maitsestada soola ja pipraga, võib panna ka natuke puljongi pulbrit(pool köögivilja puljongi kuubikut peenestada ja lisada massi).
Kartulid koorida ja lõigata õhukesteks ratasteks.
Ahjuvorm määrida võiga. Kõige alla panna kiht kartuleid, kartulitele veidi soola peale, sinna peale hakkliha mass ning uuesti kartulid ja soola jne. Ning täita niiviisi vorm. Kõige peale peaks jääma kartuli kiht.
Munad kloppida lahti, lisada piim ning natuke maitseaineid, kallata vormi.
Küpsetada ahjus 40 min, 180kraadi juures.
Riivjuust segada majoneesiga. Ning panna see vormile peale. Küpsetada veel u. 20 min ahjus, ilma foolimita. Kui kartulid on pehmed ja toit kuldpruun, siis on valmis.

  • 300g segu- või seahakkliha
  • 1 keskmine porrulauk
  • pool sibulat
  • 2 küüslaugi küünt
  • 10 keskmist kartulit
  • 2 suuremat porgandit
  • 5 muna
  • 700ml piima
  • 0,5tk köögivilja puljongi kuubikut
  • 75-100g juustu
  • 40g majoneesi
  • soola
  • pipart
  • võid määrimiseks
Hakkliha praadiga koos tükeldatud sibula ja küüslaugu ratastega.
Lisada riivitud porgant ja porrulauk (Lõigata risti ribad või rõngad).
Maitsestada soola ja pipraga, võib panna ka natuke puljongi pulbrit(pool köögivilja puljongi kuubikut peenestada ja lisada massi).
Kartulid koorida ja lõigata õhukesteks ratasteks.
Ahjuvorm määrida võiga. Kõige alla panna kiht kartuleid, kartulitele veidi soola peale, sinna peale hakkliha mass ning uuesti kartulid ja soola jne. Ning täita niiviisi vorm. Kõige peale peaks jääma kartuli kiht.
Munad kloppida lahti, lisada piim ning natuke maitseaineid, kallata vormi.
Küpsetada ahjus 40 min, 180kraadi juures.
Riivjuust segada majoneesiga. Ning panna see vormile peale. Küpsetada veel u. 20 min ahjus, ilma foolimita. Kui kartulid on pehmed ja toit kuldpruun, siis on valmis.

24. juuli 2009 - Posted by | Hakkliha, Kartul, Vormiroad

1 kommentaar »

  1. Lõpus on lause Küpsetada veel u. 20 min ahjus, ilma foolimita. Kas see tähendab et alguses peaks foolimi vomile peale panema?

    Kommentaar kirjutas Liina | 26. mai 2015 | Vasta


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: